SON EKLENENLER

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Çözüm aşamasına geldik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çözüm aşamasına geldik" dedi ve kamudaki 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmanın tamamlandığını açıkladı.
23 Eylül 2022 16:17

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi hakkında, "Onunla ilgili bir çözüm aşamasına geldik. O dosyayı tamamladığımız gün bir basın toplantısı ile ya da başka bir şekilde Türk kamuoyuyla paylaşacağız. Acil olan sorunların ertelenmemesi gerekir" dedi. Bilgin, "EYT 1999 öncesi işe başlayanların karşılaştığı bir sorun. Yaşla ilgili bir porblemdi. Onunla ilgili bir çözüm aşamasına geldik. Onu da kamuoyuyula paylaşacağız. Acil olan sorunların ertelenmemesi lazım, hemen çözüme kavuşturulması lazım. Mesela geçici işçiler sorunu Bu meselenin çözülmesi lazım, bunu çözeceğiz. Türkiye dünyanın yaşadığı krizlerin etkisi altında. Özellikle savaşın eklendiği tabloda Türkiye insanlık için çok önemli adımlar attı." diye belirtti.

TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ MÜJDE

Bilgin, "Geçici işçilerimiz hala geçici işçi. Bir türlü geçmeyen bir işçilik dönemi var. Bunu çözeceğiz, bunun çözülmesi lazım. Sözleşmeli personel meselesi medyada yer aldı. Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Biz hazırlığımızı yaptık. 90 bin civarında bir taşeron işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu işçi olarak geçmesi konusundaki bütün çalışmalarımızı tamamladık" diye konuştu. 

ASGARİ AÇIKLAMASI

Asgari ücret konusunda ise Bilgin, "Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun etkisini, tahribatını dikkate alarak yeni bir değerlendirme sonucunda kararımızı açıklayacağız." ifadelerini kullandı. 

İHA

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER