SON EKLENENLER

Bakan Bilgin'den geçici işçilerle ilgili düzenleme açıklaması

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçiler ile ilgili düzenlemenin bugün Meclis'e sevk edileceğini söyledi. Bilgin ayrıca, EYT konusuyla ilgili sorulara da cevap verdi.
07 Mart 2023 07:00

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin sonuça kavuşmasının ardından gözler geçici işçilerle ilgili düzenlemeye çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, geçici işçiler ile ilgili düzenlemenin bugün Meclis'e sevk edileceğini söyledi. 

ZORUNLU EMEKLİLİK ŞARTI KALDIRILACAK MI?

Bir gazetecinin, "EYT ile ilgili yasal düzenlemede taşerondan kadroya geçenler emeklilik şartını karşılama durumunda zorunlu emekliliğe sevk ediliyordu, bunu kaldırdınız. 4B'lilerin böyle bir talebi vardı" sözleri üzerine Bilgin, yetiştiririle bilirse düzenlemeye bunun da ekleneceğini söyledi ve "Zorunlu emeklilik şartını hepsinde kaldıracağız" diye konuştu.

"EŞİT BİR DÜZENLEME İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Buna ilişkin bir sayı olup olmadığı sorusu üzerine Bilgin, "Sayı az, işçiler kadar değil ama sayıya bakarak yapmıyoruz. Niye zorunlu emekli ediyoruz? Bunu kaldıracağız, eşit bir düzenleme için çalışıyoruz." dedi.

TÜRKİYE GAZETESİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER