SON EKLENENLER

BİRTEK-SEN, 8 üyesinin atıldığı Atlas Denim önünde işçileri sendikalaşmaya çağırdı

Atlas Denim’de örgütlenen BİRTEK-SEN sendikaya üye olduktan sonra 8 işçinin işten çıkarılmasını fabrika önünde protesto etti, patronun sendika düşmanı uygulamalarına karşı birlik olma çağrısı yaptı.
06 Mayıs 2024 12:02

Atlas Denim’de örgütlenen Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), sendikaya üye olduktan sonra 8 işçinin işten çıkarılmasını protesto etmek için fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İşten atılan işçilerin de katıldığı basın açıklamasında İşçiler, patronun sendika düşmanı uygulamalarına karşı işçileri birlik olmaya çağırdı.

“SENDİKA İŞÇİLERİN ANASININ AK SÜTÜ KADAR HELALDİR”

BİRTEK-SEN Avukatı Tugay Bek fabrika önünde yaptığı açıklamada işçileri sendikal haklarına sahip çıkmaya, sendikaya üye olmaya çağırdı. Asgari ücret düzeyinde çalışma ve ağır çalışma koşulları, mobbing, baskı kıdem ihbar tazminatlarının, yıllık ücretli izin haklarının gasp edilmesine karşı işçilerin BİRTEK-SEN’e üye olduğunu ifade eden Bek, “Sendikaya üye olması işçilerin anasının ak sütü kadar helaldir. İşten çıkartılan işçi arkadaşların sendikal tazminat hakları saklıdır. Bizler bir tek sendikası olarak burada sendikanın yer tutması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

İşten çıkartılan işçilerin geri dönmesi, Anayasal hak olan sendika hakkı ile birlikte insanca çalışma koşulları, insanca yaşamaya yetecek bir ücret hakkı için işçileri BİRTEK-SEN’e üye olmaya davet eden Bek,  “Bütün işçiler birleşirse burada patronların yapabileceği bir şey yok arkadaşlar” dedi.

“PATRON İŞÇİLERİN BİRLİĞİNDEN KORKUYOR”

Haksız yere işten atmaların Atlas Denim’de yeni olmadığını ifade eden BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, “Bu fabrikada düşük ücret, iş kazaları, iş güvenliği önlemleri işçilerin kölelik ve sefalet koşullarında çalıştırılması, bütün işçilerin bildiği bir gerçek. Ama bu fabrika internet sitesinde ve kendini tanıtan metinlerde ne kadar büyük yatırımlar yaptığıyla övünüyor. Kendisini tanıtan metinlerde bu fabrikada işçilerin örgütlenme özgürlüğüne, sendikalaşma hakkına saygı duyulduğundan bahsediliyor. Çünkü uluslararası firmalara üretim yapıyorlar” dedi. İşçiler haklarını alana, atılan işçiler geri alınana kadar ve fabrikada hukuksuzluklar son bulana, insanca çalışma koşullarında çalıştığı ve insanca yaşamayı edecek bir ücret aldığı bir düzen kurulana kadar fabrika önünden ayrılmayacaklarını ifade eden Türkmen, “Atlas benim işçilerini birlik olmaya çağırıyoruz. O işçileri sizin gözünüzü korkutmak için attılar. Ama gerçekte bilin ki onlar bizden korkuyorlar” dedi.

“BİRLEŞİN, SENDİKADA ÖRGÜTLENİN”

İşçilerin çoğunluğu bu sendika çatısı altında birleştiğinde fabrikada işlerin işçilerin düşük ücretlerle çalıştırılamayacağını ifade eden Türkmen, “Artık bu fabrikada işçilerin ikramiye, sosyal hakları ve iş güvencesi olacak. Artık bu fabrikada işçilerin kölelik koşullarında çalıştıramayacak. Bunu bildikleri için bizden bu kadar korkuyorlar. Sizin birliğinizden korkuyorlar. Emeğinize, ekmeğinize ve geleceğinize sahip çıkın. Birleşin. Birlik olun. Örgütlenin. Sendikamızda Sonuna kadar sizinle birlikte olacak” dedi.

“GÖZDAĞI VERMEK İÇİN BİZİ ÇIKARDIŞAR, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

İşten çıkarılanlardan Ali isimli işçi, “Ben beş senedir Atlas Denim’deyim. Ben takım almak için müdürümün, şefimin kartına gittiğimde beş tane oyalanıyorum. Ve birçoğunuz benim gibisiniz. İçeride hiç kimse hakkını aldığını düşünmüyorum. Herkes sendika istediği halde gözdağı vermek için bizleri çıkardılar. Hepinizi sendikaya davet ediyorum.” Dedi.

Cengiz isimli işçi, “Değerli ailem. Biliyorsunuz ki biz bu sizin için mücadele ettik. Mücadelemizi engellemek için bazılarımıza yapmadığımız şeyleri yapmış gibi gösterdiler. İşimize son verdiler. Biz birlikte kazanacağız” dedi.

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER