SON EKLENENLER

BİRTEK-SEN’e üye olan 8 işçi işten atıldı

Büyük çoğunluğu asgari ücret alan ve sık sık iş kazaları yaşanan Atlas Denim’de, BİRTEK-SEN’e üye olan 8 işçi işten atıldı.
04 Mayıs 2024 15:19

Birleşik Tekstil Dokuma Ve Deri İşçileri Sendikası'nın (BİRTEK-SEN) örgütlendiği Atlas Denim'de sendikaya üye olan 8 işçi işten atıldı.

Fabrikada büyük çoğunluğu asgari ücret alan ve işçilerin uzvunu kaybetmesine varan şiddette iş kazalarının gerçekleştiği fabrikada ağır koşullarda çalışan işçiler, koşulları değiştirme ve hak ettikleri ücretleri alma adına BİRTEK-SEN'e üye oldular. Atlas Denim patronu sendikaya üye olan 8 işçiyi işten çıkardı. Fabrika yönetimi 8 işçiyi ayrı ayrı çağırarak yapılan iş ile ilgili bahaneler öne sürerek işçileri tazminatsız işten çıkardı. Ancak atılan 8 işçinin tamamı BİRTEK-SEN üyesi. İnditex grubu da dahil uluslararası firmaların denim kumaş ihtiyacını karşılayan fabrikanın internet sitesinde “Politikalar” başlığında “Toplu Sözleşme Hakkı ve Örgütlenme Özgürlüğü: Çalışanların toplu sözleşme hakkı ve örgütlenme özgürlüğüne saygı göstermektedir” açıklaması yer alıyor. Ancak menşei ülkelerinde uluslararası işçi sendikaları ile anlaşmaları olan firmalara göstermelik olarak yazılan bu bilginin tersine fabrika yönetimi sendikaya üye olan işçileri işten atıyor.

“PATRONA ETKİLİ CEZALAR VERİLMELİ”

BİRTEK-SEN’in avukatlarından Tugay Bek, “İşçiler, Anayasa ile de güvence altında olan sendika hakkını kullandığı için işten atıldılar. Bu hukuksuzluğa imza atan payronlara yönelik etkili cezai ve idari yaptırımlar olması gerekir. Bu iş yerinin üretim yaptığı LC Waikiki ve Koton gibi markalar da sendikalaşma hakkına yönelik bu tahammülsüzlükten sorumludur. İşçilerin birliği ve kararlılığı sayesinde Atlas Denim'de işten atılan arkadaşların geri alınacağına ve sendikanın iş yerinde TİS yapacağına inanıyoruz" dedi.

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER