SON EKLENENLER

Çalışkan: ‘Gelir Dağılımında Adalet’ ısrarımızı yineleyeceğiz

Ulaştırma Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi.Genel Kurulda konuşan Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ''“Teşkilatımızdan aldığımız güçle, ufkumuzu genişletecek, vizyonumuzu yenileyeceğiz. ‘Önce İnsan’ anlayışıyla, ‘Gelir Dağılımında Adalet’ ısrarımızı yineleyeceğiz.'' dedi.
20 Ocak 2022 15:02

Çalışkan: Teşkilatımızdan Aldığımız Güçle, Ufkumuzu Genişletecek, Vizyonumuzu Yenileyeceğiz

Genel Kurul’da konuşan Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan'ın gündeminde TCDD’nin özelleştirilme girişimi vardı. Çalışkan, “Bu süreç personel üzerinde ciddi rahatsızlığa, tedirginliğe ve kurumda iş barışının bozulmasına sebep oldu. Çalışmanın duyulduğu tarihten itibaren hızlı bir şekilde konuyu gündemimize aldık ve tüm şube başkanlarımızı Ankara’ya toplantıya çağırdık. Toplantımız sonrasında alınan kararları bir Başkanlar Kurulu deklarasyonuyla kamuoyuna duyurduk. Ardından Tüm Türkiye’de basın toplantıları düzenleyerek; ‘TCDD bünyesinde hiçbir personel iş sözleşmesi imzalamaya, havuza gitmeye veya isteği dışında yer değişikliğine zorlanamaz’ dedik. Bu süreçte Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’dan da ciddi destek gördük. Ankara’da düzenlediğimiz teşkilat toplantısındaki etkili konuşması ve bu konuşmanın basında geniş yer bulması mücadelemize büyük katkı sağladı. Bu süreçte tüm paydaşlarla, milletvekilleri ve Ak Parti yöneticileriyle görüşmeler yaptık, konunun hassasiyetini anlattık. Aynı şekilde Sayın Çalışma Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımıza da konunun hassasiyetini detaylarıyla anlatarak, personelin kazanılmış haklarından feragat edilmeden müşterek bir çözüm üretilmesini istedik ve bu taleplerimizi kabul ettirdik. Memur-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen’in bu kararlı duruşu neticesinde TCDD’yi holdingleştirecek düzenleme geri çekildi ve demiryolları çalışanlarının iş güvencesinin ve kurum statüsünün korunması sağlandı” dedi.

Ulaştırma Memur-Sen’in 11 bini aşkın üye sayısıyla 6. Dönem Toplu Sözleşme’de en çok kazanım elde eden sendikalardan biri olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Teşkilatımızdan aldığımız güçle, ufkumuzu genişletecek, vizyonumuzu yenileyeceğiz. ‘Önce İnsan’ anlayışıyla, ‘Gelir Dağılımında Adalet’ ısrarımızı yineleyeceğiz. 7. Olağan Genel Kurulumuz; soylu mücadele kararlılığımızı pekiştirecek, Evrensel ve Akademik sendikacılık heyecanımızı yükseltecek, Erdemli hizmet sendikacılığı misyonumuzu kuvvetlendirecektir” şeklinde konuştu.

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER