SON EKLENENLER

EYT’liler Maltepe’den seslendi: Çıksın artık bu yasa!

Prim gün sayısını doldurup, yaşı doldurmayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), dün Maltepe Etkinlik Alanı'nda buluştu.       
16 Mayıs 2022 07:16

EYT'liler seslerini duyurmak için yurdun dört bir yanından İstanbul'a geldi. Yıllar önce yapılan düzenlemeyle emeklilikleri için yaş sınırına takılan emekçiler, yoğun bir katılım ile miting alanını doldurdu. Miting'te ayrıca "Edirne'den Kars'a, Jüpüter'den Mars'a eğer adalet varsa çıksın artık bu yasa, duysun Ankara" sloganları atıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Emeğinin karşılığı olanla hep yetinen; hak ettiğinden bir kuruş fazlasında gözü olmayanlarla, hak meydanında bir aradayız. Yorgunuz ama gururluyuz. Emeğimizin hakkı kutsalımızdır. Bu hak için Maltepe'de tek yürek olduk." ifadelerini kullandı.

Miting alanına gelen pek çok siyasi isim eyleme detek verdi. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut sosyal medyadan "Emek ve alınterinin değeri için, hakları gaspedilen milyonlar için, EYT'liler haklarını alana kadar bizde meydanlardayız." mesajını yayımladı.

BAKAN BİLGİN: GÜNDEMİMİZDE

Cuma günü EYT, 3600 ve enflasyon farkı başlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'ye ilişkin olarak " 3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapıyoruz. İşte sözleşmeli personel meselesi var, EYT meselesi var. Bunların hepsi bizim önümüzde. Dosyaları adım adım açıyoruz ve sorunu çözdüğümüzde kamuoyumuzla paylaşıyoruz." demişti.

AYDINLIK

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER