SON EKLENENLER

Genel-İş üyeleri Ankara’ya doğru yola çıktı

1 No’lu Şube Yöneticileri Cevahir Hasgül, Yavuz Yalçın ve Kadıköy Belediyesi İşçisi Kadim Fırat, kongrede seçimi kaybedenlerin şubeye yönetici olarak atanmasına tepki için Ankara’ya yürüyüş başlattı.
28 Mart 2023 14:26

Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Yöneticileri Cevahir Hasgül, Yavuz Yalçın ve Kadıköy Belediyesi İşçisi Kadim Fırat, Genel-İş Genel Merkezi tarafından şubenin bölünerek, kongrede seçimi kaybedenlerin yeni şubeye yönetici olarak atanmasına tepki göstermek için Ankara’da bulunan Genel-İş Genel Merkezine yürüyüşe geçti.

DİSK’e bağlı Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube 9. Olağan Genel Kurulunu ocak ayı içerisinde gerçekleştirmiş, 4 listenin yarıştığı Genel Kurulda seçimi Nazan Gevher Çam Ay başkanlığındaki yeşil liste kazanmıştı. Seçimlerin üzerinden iki aydan az bir vakit geçmişken Genel-İş Genel Merkezi, İstanbul Anadolu Yakası 4 No’lu Şubenin kurulmasını kararlaştırmış, Nazan Gevher Çam Ay’ın şube başkanlığını yaptığı 1 No’lu Şubeye bağlı olan Kartal Belediyesi, Tepe Servis, Euroserve Hizmet ve İşletmecilik başta olmak üzere 12 iş yerinin yeni kurulan şubeye bağlandığını duyurmuştu.

Yeni bir şube kurulması ve 1 No’lu Şubeye bağlı iş yerlerinin bu şubeye aktarılmasına tepkiler sürerken, yeni şubeye 9. Olağan Genel Kurulda seçimi kaybeden Murat Aydoğan ve Ozan Gökdemir’in atanması Kartal Belediyesi işçileri içerisinde tepkiye neden olmuştu.

Bugün Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Yöneticileri Cevahir Hasgül, Yavuz Yalçın ve Kadıköy Belediyesi İşçisi Kadim Fırat, karara tepki göstermek için Ankara’ya yürüyüş başlattı. Sabah saatlerinde Kartal Belediyesi önünde bir araya gelen işçi ve yöneticiler, Ankara’da bulunan Genel-İş Genel Merkezine yürümek üzere yola çıktı. 

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER