SON EKLENENLER

Kazanımların ardında Memur-Sen imzası var.

EBS Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı,EBS İzmir 1 nolu şube, Genişletilmiş İl Divan Toplantısında eğitim/eğitim çalışanlarının gündemi, toplu sözleşme kazanımları ve sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
16 Ekim 2021 21:12

Eğitim çalışanlarının mali, sosyal, özlük haklarını korumak ve iyileştirmek, sorunlarına çözüm bulmak, özgürlük alanlarını genişletmek için ter döktüklerini belirten Ramazan Çakırcı, 29 yıllık sendikal tarihte çalışma hayatında keyfi olarak ortaya çıkmış yasakların önüne geçtiklerini, Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak Eğitim-Bir-Sen’in büyük emeği ve mücadelesi olduğunu vurguladı.

“Kazanımların altında imzamız var”

Toplu sözleşme masasında müzakere ve mücadele güçleriyle onlarca soruna çözüm bulduklarını, genelde kamu görevlileri özelde ise eğitim çalışanları adına temin edilen kazanımların altında imzaları olduğunu ve 6. Dönem Toplu Sözleşmesinde de yeni kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Çakırcı, "Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda; okul öncesi ve sınıf öğretmenine, atölye şefliği görevi verilen öğretmenlere iki saat şube sorumluluğu ücretinin ödenmesi, RAM’larda özel eğitim öğretmenlerine ek ders ücretlerinin 15 saatten 18 saate çıkarılması, yaygın eğitim kurumlarında nöbet ücreti ödenmesi, eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması, ek ders ücretlerinin yüksek lisans yapmış olan eğitimcilere yüzde 7, doktora yapmış olanlara yüzde 20 artırımlı ödenmesi, belletici görevi verilen öğretmenlere ilave artış sağlanması ve belletici görevinde de sınırın yükseltilmesi, ilave olarak yöneticilerin aylık ders ücret sınırının 56 saatten 64 saate çıkarılması, müdür ve müdür başyardımcılarının ilave ek ders ücretine bir saat daha eklenerek diğerleriyle eşitlenmesi gibi birçok önemli maddeyi de bu toplu sözleşmeyle kazanımlarımız arasına ekledik” dedi.

“Sendikalı olmanın değeri arttı”

Kamuda sendikalı olmanın değerinin 6. Dönem Toplu Sözleşmesiyle birlikte arttığını ve 3600 ek gösterge konusunda da büyük bir adım atıldığını belirten Genel Başkan Yardımcımız, “134 lira olan toplu sözleşme ikramiyesini 400 liraya çıkartarak kamuda örgütlü olmanın, sendikalı olmanın değerini arttırdık. Tüm sendikalı kamu görevlileri maaşları harici 2022’nin sonunda yılda bin 600 lira, 2023 sonunda ise yılda 2 bin lira daha fazla almış olacak. 3600 ek gösterge teklifi ve karara dönüşme başarısı da Memur-Sen’e aittir. Toplu sözleşme masasının konusu değil denilmesine rağmen, biz bu dönem bunu masanın kararı haline getirdik. 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler ile ilgili çalışmalar Memur-Sen Konfederasyonumuz ve bakanlığın birlikte yapacağı çalışmalar sonucu 2022 yılı içerisinde tamamlanacak” açıklamalarında bulundu.

“Okulların ihtiyaçları ivedilikle karşılanmalı”

Eğitim-öğretimin sağlık bir ortamda devam ettirilebilmesi için PCR testi dayatmasına değil destek personeline ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcımız, “Okullarda yüz yüze eğitimin devamlılığını sağlamak için PCR testi dayatması yerine personel eksikliğinin giderilmesi gerekmektedir. Temizliğe ve yüz yüze eğitimin istikrarına en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde okulların temizlik ve personel ihtiyacı eksiksiz bir şekilde karşılanmalı, eğitim çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmelidir. Kalıcı çözüm için mutlaka merkezi bütçeden personel alımına ihtiyaç olduğu gibi sorunun her sene başında tekrar etmemesi adına da okul bazlı ödenek tahsisi uygulamasına geçilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

"Vaadin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen herhangi bir adım atılmadı"

Öğretmenlik Meslek Kanununun çıkarılması noktasında niyet ve kararlılığın kamuoyuna duyurulmasının üzerinden üç yıl geçmesine rağmen, bugüne kadar net, açık ve kesin bir içerik paylaşımının yapılmadığını söyleyen Çakırcı, "Önümüzdeki önemli konulardan birisi de Meslek Kanunu’dur. Öğretmenlik mesleğinin statüsünü yükseltecek, mesleği tüm aşama ve basamaklarıyla ele alacak, öğretmenlerin haklarını koruyacak, çalışma şartlarını iyileştirecek, şiddeti önleyecek nitelikte bir meslek kanunu olmalıdır. Bu konuda üç yıl önce verilen söz artık icraata dönüştürülmelidir. Kanunun olmaması hukuki açıdan boşluk, mesleki açıdan yoksunluktur. Bu yüzden daha fazla beklenmemeli, öğretmenin meslek kanunu olmalı, mesleğin itibarı korunmalıdır” açıklamalarında bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Ali Kaya yapılan sendikal faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Güçlü bir şekilde yetkilerini devam ettirdiğini vurgulayan Kaya, “Ülkemizin tüm illerinde olduğu gibi ilimizde de varlığımızı güçlü bir şekilde devam ettiriyoruz. 6. Dönem Toplu Sözleşmesinde elde ettiğimiz kazanımların olumlu anlamda geri dönüşlerini almaya başladık. Şube Yönetim Kurulumuz, İlçe Temsilcilerimiz, İlçe Yönetim Kurullarımız ve Şube Kadınlar Komisyonumuz ile sahada yarattığımız etki, eğitim çalışanlarımıza yönelik kazanımlarımız, söylemlerimiz, mesleki gelişimlerine katkılarımız bizleri masadaki temsilci haline getirmektedir. Özverili çalışmalarından dolayı buradan tüm teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Eğitim-Bir-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Sevgi Kocaoğlu da toplantının selamlama konuşmasını gerçekleştirerek 6. Dönem Toplu Sözleşmesiyle üniversitelerde elde edilen kazanımlara yönelik açıklamalarda bulundu.

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER