SON EKLENENLER

PROMOSYONDA KURNAZLIĞA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 nolu şube başkanı Yaşar Şanlı, promosyonda kurnazlığa geçit vermeyeceklerini belirterek Dilekçe eylemine geçiyoruz dedi.
19 Ağustos 2022 14:16

ŞANLI Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İlçe Milli Eğitim müdürlükleri ile bağlı faaliyet gösteren kuruluşlarda görev yapan eğitim çalışanlarının maaş ve özlük haklarının banka üzerinden ödenmesi için geçmiş tarihlerde ihaleler yapılmıştır. İhaleyi kazanan banka ile kurum yetkilileri 3 veya 5 yıllık sözleşmeler imzalamıştır. O günkü şartlar altında yapılan sözleşmeler günümüz şartlarına göre revize edilerek güncellenmesi zaruridir ve aynı zamanda ahlakidir.

Ekonomik gelişmelere bağlı olarak, kurum çalışanlarının maaşlarına, Ek ödemelerine, gelen zamlar neticesinde kurumun çalışanlar adına bankaya yatırmış olduğu paraların meblağı yükselmiştir. Son günlerde kurumlar ile bankaların yapmış oldukları promosyon sözleşmeleri astronomik rakamlara ulaşmıştır. Daha önceden sözleşme imzalamış kurumların çalışanlarına bankalar düşük miktarlarda promosyon ücreti ödemişlerdir. Günümüzde Bankalar emeklilere dahi 8500 TL. promosyon ücreti ödemeyi taahhüt etmektedirler.

Önceden promosyon anlaşması yapan bankalar avantajlı, çalışanlar ise mağdur durumdadır. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için geçmiş yıllarda kurum ile bankanın yapmış olduğu promosyon sözleşmelerinin güncellenmesi gerekmektedir. Rakamlar her gecen gün yükselmektedir. Basına ve kamuoyuna yansıyan güncel promosyon ücretleri ise herkesin malumudur.

Ülke genelinde bir çok Kurum, bankalar ile yapmış oldukları promosyon sözleşmelerinin revize edilmesi için bankalar ile görüşmelere başlamış veya revize edilmesi için kurum bankaya müracaat etmiştir. Banka ile anlaşma sağlanamıyor ise kamu kurumlarının alacaklarına uygulanan gecikme faiz oranları çerçevesinde bankaya cezai müideyi ödenerek protokolü sonlandırmıştırlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri personelin ali menfaatini göz önüne alarak cezai müideyi ödemek suretiyle promosyon sözleşmesini sonlandırarak personelin mağduriyetini gidermelidir.

Türk Eğitim Sen olarak geçmişte olduğu gibi bugünde çalışanın yanındayız. Geçen Mart ayında Valiliğe Yazdığımız yazıdan sonra bugün itibarıyla Kurumlara müracaatımızı yaptık. Personelin mağdur edilmesine, usulsüz uygulamalara göz yummayacağız. Promosyon sözleşmesinin revize edilmesi veya iptal edilmesi içinde çalışanların kuruma müracaatları için hukuk büromuzca dilekçe örnekleri hazırlanmıştır. İsteyen kurum çalışanları dilekçeleri temsilcilerimizden veya sendikadan temin edebilirler. Konunun takipçisiyiz.

Ayrıca anlaşma yapılan bankaları da insani hakkaniyetli etik bir tavra davet ediyorum.

Yaşar Şanlı

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER