SON EKLENENLER

Uzman öğretmenlik ek göstergeleri nasıl olacak?

19 Kasım 2022 tarihinde uzman/başöğretmenlik sınavının ardından gözler detaylara çevrildi. Uzman/ başöğretmenlik ek göstergeleri yayınlandı mı? Ek göstergeler nasıl olacak? Öğretmenlerin derece ilerlemeleri neye göre belirlenecek? Detaylar haberimizde
21 Kasım 2022 13:27

Yasalaştığı günden bu yana tartışmalar yaratan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Kanunu emin adımlarla ilerliyor. Öğretmenlik Kariyer Basamakları kapsamında 19 Kasım 2022 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan saat 10.00 ile 12.30 arasında süren uzman/başöğretmenlik sınavı atlatıldı. Sınavın ardından cevap anahtarı kitapçığı da yayınlanmasıyla beraber soruların düzeylerinin oldukça kolay olması yine bir sürü tartışmayı beraberinde getirdi. Sınava giren neredeyse tüm öğretmenlerin herhangi bir aksi durum yaşamadığı takdirde sınavı geçmesi bekleniyor. Peki bu durumda ilerleme nasıl kaydedilecek? Ek gösterge nasıl olacak?
Bilindiği üzere  Öğretmenlik Kariyer Basamakları uzman/ başöğretmenlik sınavından en az 70 puan alan öğretmenler veya muaf olanlar uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alacak. Bu ünvanlara göre maaşlarına yılbaşından sonra zam belirli oranlarda zam yansıyacak. 
İşte merak edilen ek gösterge tabloları ise haberimizin devamında…

u2

 

u3

 

 

KAMU AJANS

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER