SON EKLENENLER

Yabancı şirketler 'burası boş' demişti! O ilimizden petrol çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, 'Yakında ilan edeceğiz.' diyerek müjdeyi verdiği petrol rezervi Adana'da çıktı.
25 Haziran 2022 09:55

    Adana'nın Ceyhan ilçesinde yapılan çalışmalarda yüksek kalitede olduğu tespit edilen petrol bulundu. Daha önce yabancı şirketlerin bölgede çalışma yaptığı, bin 500 metre derine inildiğini ancak petrol bulunmadığını söyledikleri belirtildi. Ancak TPAO yaptığı aramada bin 350 metre derinlikte petrol rezervini keşfetti. Bölge halkı gelişmeden büyük mutluluk duydu.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, "Adana'daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz" dediği yer, Adana'nın Ceyhan İlçesinde çıktı.

    Foto - Daha önce arama yapan yabancı şirketin 'Petrol yok' diyerek kapattığı kuyuda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yüksek kalitede petrol çıkardığı öğrenildi. Petrolün bulunması yöre halkını da sevindirdi.

    Daha önce arama yapan yabancı şirketin 'Petrol yok' diyerek kapattığı kuyuda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yüksek kalitede petrol çıkardığı öğrenildi. Petrolün bulunması yöre halkını da sevindirdi.

    Foto - ADANA'DA PETROL BULUNDU İlçeye bağlı Soysalı Mahallesi'nde TPAO'ya bağlı 'Çukurova 1 ve Çukurova 2' isimli araştırma sahasında 2 yıldır süren çalışmalar sonucu petrol bulundu. Petrol kuyularının olduğu alanlarda ve yollarda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

     

    ADANA'DA PETROL BULUNDU

    İlçeye bağlı Soysalı Mahallesi'nde TPAO'ya bağlı 'Çukurova 1 ve Çukurova 2' isimli araştırma sahasında 2 yıldır süren çalışmalar sonucu petrol bulundu. Petrol kuyularının olduğu alanlarda ve yollarda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

     

    #5

    Foto - YABANCI ŞİRKETLER 'BURADA PETROL YOK' DİYEREK KAPATMIŞLAR 60 yıl önce yabancı şirketlerin gelip sahada araştırma yaptıkları ve 'Burada petrol yok' denilerek kuyularının üzerinin kapatıldığı iddia edildi.

     

    YABANCI ŞİRKETLER 'BURADA PETROL YOK' DİYEREK KAPATMIŞLAR

    60 yıl önce yabancı şirketlerin gelip sahada araştırma yaptıkları ve 'Burada petrol yok' denilerek kuyularının üzerinin kapatıldığı iddia edildi.

    Foto - 1998 Ceyhan Depremi'nden sonra aynı sahada tekra yabancılar tarafından araştırma yapıldığı ve bu seferde bin 500 metre derinliğe inildiği yine 'Petrol yok' denilerek kuyunun kapatıldığı öne sürüldü.

    1998 Ceyhan Depremi'nden sonra aynı sahada tekra yabancılar tarafından araştırma yapıldığı ve bu seferde bin 500 metre derinliğe inildiği yine 'Petrol yok' denilerek kuyunun kapatıldığı öne sürüldü.

    Foto - YÜKSEK KALİTEDE Son 2 yıldır ise bölgede Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yaptığı aramada bin 350 metrede petrol bulduğu öğrenildi.

    YÜKSEK KALİTEDE

    Son 2 yıldır ise bölgede Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yaptığı aramada bin 350 metrede petrol bulduğu öğrenildi.

    Foto - 'Çukurova 1' isimli araştırma sahasından çıkan petrolün 'yüksek' kalitede olduğu bunun üzerine ise diğer kuyuların açıldığı öğrenildi.

    'Çukurova 1' isimli araştırma sahasından çıkan petrolün 'yüksek' kalitede olduğu bunun üzerine ise diğer kuyuların açıldığı öğrenildi.

    Petrolün bulunduğu alanda çalışmalar hızlı bir şekilde sürerken vatandaşlar ise bu durumdan mutlu. Soysalı mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "Tırlarla malzemeler getiriliyor. Daha önce yabancılar burada petrol yok diyordu ama yalan söylemişler. Ama şimdi petrol çıktı. Bu ülkemiz için çok önemli ve sevindirici bir olay" dediler.

    YENİ AKİT

    ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
    YORUMUNUZU YAZIN ...
    Farklı olanı seçin:
    # # # # # #
    SON EKLENEN HABERLER