SON EKLENENLER

Yine  işçi kıyımı: 187 işçi kapı önünde

Haftalar öncesinden işten atma söylentilerinin yayıldığı Yatağan Termik Santrali’nde 187 işçi işten atıldı. İş yerinde örgütlü olan Tes-İş ve Maden-İş ise işten atmalara karşı sessizliğini koruyor.
06 Eylül 2024 13:36

Muğla’da bulunan Yatağan Termik Santrali işten atmalar başladı. 500’e yakın işçinin işten atılacağı söylentilerinin dolaştığı iş yerinde işçilerin huzursuzluğu üzerine işten atmaların durdurulduğu söylenmişti.

Ancak dün itibariyle Yatağan Termik Santrali’nde Bereket Holding’e bağlı 120’si santral işçisi, 67’si kömür sahasında çalışan işçi olmak üzere toplamda 187 işçinin işine son verildi.

İşçiler, işten atıldıklarını arandıkları telefonla öğrendiklerini telefonun karşısındaki yöneticinin tazminatlarının 3 taksitle ödeneceğini söylediğini aktardı.

“SENDİKACILAR SESSİZ”

Yatağan Termik Santrali’nde işten atılma tedirginliği sürerken iş yerinde örgütlü olan Türk-İş’e bağlı Tes-İş ve Maden-İş’in sessizliği sürüyor. İşten atmalara karşı sendikacılarla görüştüklerini söyleyen işçiler, sendikanın mücadele etmek yerine işten atılan işçileri ikna etmek için uğraştığını anlattı.

Geçtiğimiz hafta toplu işten atmalara ilişkin patronun kıdem tazminatını 6 taksitle ödeme teklifine karşı sendikacılar görüşme masasından kalkmış ve işçilere işe devam edileceği yönünde mesaj atmıştı. Buna rağmen yaşanan işten atmalara ilişkin sendikaların ne yapacağı işçiler tarafından da merak ediliyor.

“İŞÇİYLE KARŞI KARŞIYA GELECEK YÜZÜ KALMAMIŞ KİŞİLER”

Öte yandan işten atılan işçiler ve arabulucu avukatlar Yatağan Gençlik Merkezi’nde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelere tek bir sendika temsilcisinin katılmaması işçiler içerisinde tepkiye neden oldu. 3 taksite bölünen tazminatların faiziyle beraber ödenmesini isteyen işçiler arabulucu avukatların teklifini kabul etmeyerek salonun dışında beklemeye başladı.

Bir işçi sendikacıların toplantıya katılmamasını şu sözlerle değerlendirdi: “Bunu ancak işçiyle karşı karşıya gelecek yüzü kalmamış kişiler yapar"

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER