SON EKLENENLER

ÇAĞIRICI: Kamuda Taşeron İşçi Kalmamalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı - Ankara Milletvekili Mustafa DESTİCİ Güvenlik-İş Sendikasını ziyaret etti.
23 Kasım 2022 18:12

Genel Başkanımız Ömer ÇAĞIRICI BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa DESTİCİ'nin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek Cennet vatan ülkemizde görev yapan 350 bin özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını ilk olarak TBMM’de sizler dile getirdiğiniz için önemli ve değerlisiniz dedi.

Kamu’da kadroya geçmeyi bekleyen işçilerin ve KİT'lerin olduğunu belirten ÇAĞIRICI, 'Meclisten ve iktidarımızdan çalışan emekçilerin bir beklentisi var. Kamu’da kadroya geçemeyen taşeron sistemde ve KİT’lerde çalışan arkadaşlarımız var. Bizim TÜRK-İŞ olarak da Güvenlik-İş Sendikası olarak da talebimiz kamuda artık hiçbir taşeron sistem adı altında işçinin çalışmaması diyerek özel güvenlik görevlilerinin güncel sorunları ve Sendikamızın çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Çalışma Bakanımız Sayın Vedat BİLGİN Sendikalara  ve çalışan kesime de çok hakim olan birisi. Bu sorunları gayet iyi biliyor. Sizler de taşeron işçilerin kamuda kadroya alınması konusunda açıklamalarınızı sıklıkla yapıyorsunuz. İnşallah bu da yakın zamanda mecliste hayat bulur. Kanayan yarayı artık pansuman değil de tamamen bitmiş olur'' ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı  Mustafa DESTİCİ ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu.

Bu güzel düşünceler için Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI’ya teşekkür eden DESTİCİ, 4. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren başta şahsına, Yönetim Kurulu Üyelerine ve 10 binlerce üyelerine hayırlı olmasını diliyorum dedi. 

Özel güvenlik görevlilerinin çok önemli bir görev yaptığını belirten DESTİCİ, Teşkilatımızda İçişleri Bakanlığımızda asayiş konusunda güvenlik konusunda hem işyeri güvenliği olsun hem şahıs güvenliği olsun hem kamu güvenliği olsun büyük katkı sağlamaktadırlar.

Öbür taraftan da özellikle işyerlerimizde ve ülkemizde huzurun hakim olması için de büyük bir gayret içerisinde olduğunu söyledi.

Özel güvenlik görevlilerinin 98 bin noktada, 350 bin üzerinde görev yaptığını hatırlatan DESTİCİ, bazı noktalarda bir tek özel güvenlik görevi varken bazı noktalarda onlarca bazıları yüzlerce güvenlik görevlisi birlikte görev yapıyor. Silahsız olarak görev yapanlar var. silahlı olarak görev yapanlar var. Tabi bu büyük bir sorumluluk da aynı zamanda. Ben kendilerine şahsım ve camiam adına şükranlarımı sunuyorum dedi.

Destici konuşmasının devamında;

''Özel güvenlik görevlileri görevlerini ifa ettikleri sırada hadiselerle asayiş problemleriyle karşı karşıya kalabiliyor. Kendilerine direnen oluyor, dinlemeyen oluyor, güvenlik görevlisi müdahale etmek zorunda kalıyor. Tabi bazı hadiselerde ceza ile karşı karşıya kalıyor ve bir yılın üzerinde ceza alan güvenlik görevlerimiz maalesef kimlik kartları iptal ediliyor. Bununla ilgili inşallah İçişleri Bakanlığımız bir çalışma başlattı. Şimdi inşallah torba yasada bu kanunda düzenlenecek ve özel güvenlik görevlilerine burada bir ayrıcalık meydana getirilmeli.

Diğer taraftan özel güvenlik görevlileri ilgili biraz önce kıymetli Genel Başkan Ömer Bey ifade etti. Rahmetli Muhsin Başkanımız ilk kanun teklifini verdi. O şehit olduktan sonra bizler takipçisi olduk. TBMM’de komisyonlarda şahsım olarak bizzat anlattım ve takipçisi olduk nitekim de bazı kanun teklif maddeleri yasalaştı. 

Şimdi de özellikle bu konuyla ilgili ve diğer bazı haklarla ilgili bir kanun var. Bununla ilgili hem Çalışma Bakanlığımızla hem İçişleri Bakanlığımızla gerekli görüşmeleri yaptık. 

İnşallah kısa zamanda bu meseleyi de çözmüş olacağız. 

Özel güvenlik görevleri önce bahsettiğim gibi önemli ve kritik noktalarda güvenliğimizi sağlamak noktasında bazen canlarını ortaya koyarak görev yapıyorlar. Görevlerinde polisimize,askerimize yardımcı olarak çalışıyorlar. 

Özel güvenlik görevlerimizin diğer çalışan kesimler gibi grev hakkı yok. İşkolu değişikliği nedeniyle başka işkoluna bağlandıkları için orada bir takım problemler oluyor. Onun için İnşallah bu problemi de yakın zamanda çözmüş olacağız diye düşünüyorum. 

Yine özel güvenlik görevlerimizin ücretlerinde ve bazı sosyal haklarında problemler yaşanıyor. Güvenlik-İş Sendikası bu problemleri hep gündemde tutuyorlar. Biz de bunların hep bugüne kadar takipçisi olduk. Bundan sonra da takipçi olacağız. 

Bize gelen bütün meseleler özel güvenlik görevlilerimizle ilgili hep Güvenlik – İş Sendikamız takipçisi oldu ve bizlere ulaştırdı. Şahsım ve arkadaşlarımız da bunu Mecliste dile getirdik. İlgili Bakanlıklarımızla görüştük. Gerektiğinde Cumhurbaşkanımızla görüştük. Yine aynı şekilde görüşmeye devam edeceğiz. 

98 bin noktada önemli görev yapan özel güvenlik görevlerimiz var. Bunların 100 bine yakında silahlı olarak onun için önemli bir meslek grubu. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra onların hak ve taleplerinin takipçi olmaya devam edeceğiz. ''dedi.

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER