SON EKLENENLER

Sendikalı işçileri işten atan patron taşeron işçi alımına başladı

İşçilerin sendikalaşma mücadelesi verdiği KLS’de patron taşeron bir firmadan işçi alımına başlarken işçiler patronun amacının sendikal yetkiyi düşürmek olduğunu belirtiyor.
24 Temmuz 2024 16:51

İşçilerin sendikalaşma mücadelesi verdiği KLS Metal fabrikasında patron dışarıdaki taşeron bir firmadan fabrikaya personel alımına başladı.

Birleşik Metal İş Sendikası’nda örgütlendikleri için 6 işçinin işten atıldığı, kapı önünde sendikalı olarak işe dönme mücadelesinin sürdüğü KLS’de içerideki işçiler de sendikal haklarının tanınması için çeşitli eylemler gerçekleştiriyor.    

Direnişin 30. gününü geride bırakan işçiler, fabrikadaki işleri hızlandırmak isteyen patronun kendi kadrolu personeline 18 bin lira verirken taşeron şirketten aldığı işçiler için 20 bin lirayı gözden çıkardığını belirtiyor.

İşçiler fabrikada eleman eksikliğinin bulunduğunu, 10 kişinin çalışması gereken yerde 3 işçinin çalıştırıldığını belirterek, “Ancak patronun buradaki amacı, sendikanın yetkisi ile ilgili hukuki süreç işlerken kendi sendikalı işçilerini işten çıkarıp taşeronları sokmak ve yasal hakkımız olan sendikaya engel olmak” dedi.

İçerideki işlerin de fason firmalara verilmeye başlandığını hatırlatan işçiler, “Havalandırma olmadan çalıştırılıyoruz. İşçi arkadaşlarımızla ilgili sürekli tutanaklar hazırlanıyor. Uygun olmayan çalışma koşullarına müdahale edilmiyor. Baret takmadığı için işçiye tutanak yazılırken, beyaz yakalı takmadığında hiçbir şey olmuyor” diyerek tepki gösterdiler.

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER