SON EKLENENLER

ÇERKEZOĞLU: ADALET ELBET BİR GÜN YERİNİ BULACAK!

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu DİSK Yönetim Kurulu adına Anayasa Mahkemesi’nin 10 Ekim davasında verdiği karara ilişkin açıklama yaptı.
21 Mayıs 2024 21:58

ÇERKEZOĞLU açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye tarihinin en büyük, en karanlık katliamının aydınlatılması, katliamcı İŞİD çetesine yol veren gerçek sorumluların ortaya çıkarılması mücadelemizde bir kapı daha yüzümüze kapatılarak hakikat gizlenmeye çalışılmıştır. Anayasa Mahkemesi, katliamda sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında yürüttüğümüz hukuk mücadelesinde yaşanan hak ihlallerine dair başvurularımızın reddine karar vermiştir.

10 Ekim Ankara mitingini düzenleyen kurumlardan biri olarak DİSK adına ve o dönem yönetici olan arkadaşlarımız adına yaptığımız “yaşam hakkı, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı, kötü muamele yasağı ile ayrımcılık yasağı”nın ihlaline dair başvurumuz, Anayasa Mahkemesi raflarında yıllarca bekletildikten sonra,  son derece  özensiz  bir dille, ne olduğu anlaşılamayan uydurma gerekçelerle ve en kötüsü de AYM’nin varlık nedenini inkar edecek şekilde devletin karanlığını korumaya adanmış bir gerekçeyle reddedilmiştir.

Mülkiye müfettişlerinin açıkça tespit ettiği sorumlulukları dahi görmezden gelen bu karar, hukuk tarihimizin en karanlık sayfalarında yerini almıştır.

AYM, kararında, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kamu görevlilerinin güvenliği gerçekleştirme yükümlülüğü olmadığını ileri sürerek sadece özgürlüklerin değil artık güvenliğin de koruyucusu olmadığını ilan etmiştir.

Biz adalet ve hakikat mücadelemize devam edeceğiz. Hukukun kapısından içeri girildiğinde, kapının ardında çetelere yol veren herkesle tek tek hesaplaşacağız. Kaybettiğimiz yoldaşlarımıza, canlarımıza, çocuklarımıza sözümüz olsun ki adalet yerini bulana dek mücadeleye devam edeceğiz.

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER