SON EKLENENLER

Çözülemez denilen sorunları Memur-Sen çözdü.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, toplu sözleşmenin, sorunları ele aldıkları, bazı kazanımları revize ettikleri, yeni kazanımlara kapı araladıkları bir süreç olduğunu ifade ederek, “Her toplu sözleşme bir öncekine bağlı ve bir sonraki toplu sözleşmeyi de kendine bağlayan uzun soluklu bir mücadele ve müzakere yöntemidir. Dünden bugüne nasıl geldiğimizi muhakeme ettiğimizde çok mesafe katettiğimizi açık bir şekilde görebiliyoruz. Yarına baktığımızda ise bizi ne kadar büyük sorumlulukların beklediğini, üyelerimizi alın terinin karşılığını alması için daha çok mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz. Toplu sözleşme masasında, gündeme alınmayanları gündeme aldırdık, çözülemez denilen sorunları çözdük, çok uzak ufuklarda görünen kazanımları mümkün kıldık, imza altına aldık” dedi.
06 Aralık 2021 20:08

Şükrü Kolukısa, Gaziantep Şubesi’nin il divan toplantısına ve Kilis Şubesi’nin ‘Teşkilat Buluşması’na katıldı. Sendikal çalışmaların ve eğitim çalışanlarının gündemindeki konuların görüşüldüğü, istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Kolukısa, üyelerinin, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek anlayışı ve amacıyla sendikacılık yaptıklarını kaydederek, “Derdi ve davası olan bir teşkilatız. Hem bütün mazlumların dert ortağı olmak hem de hakkı çiğnenmişlerin sesi olmak bizim kuruluş ilkelerimizdendir. Bizim en büyük sendika olmamız, genel yetkili sendika unvanına sahip olmamız tesadüfi değildir. Bunun bir hikâyesi vardır. Ödenmiş bedeller bunu mümkün kılmıştır” ifadelerini kullandı.
 

Eğitim-Bir-Sen’in, ideolojik takıntıları olan bir sendika olmadığını, insan odaklı hizmet sendikacılığıyla fark attığını, eğitim çalışanlarının teveccühünü bu yolla kazandığını belirten Kolukısa, “Bu ülkenin değerleriyle barışık olan, bu ülkenin derdiyle yoğrulan, bu ülkenin daha fazla yol alması için yorulan, çocuklarının geleceğini inşa etme düşüncesiyle var olan bütün insanlar bizim için değerlidir. Biz, kurulduğumuz günden bu yana, konjonktüre göre evrilen değil, hakikate göre tavır belirleyen bir sendikal anlayışla hareket etme mesuliyetinden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Toplu sözleşme sürecine de değinen Kolukısa, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplu sözleşme süreci bize şunu öğretmiştir: Her şeyi tek seferde elde edebilmek mümkün değildir. Bizimkisi kısa mesafe koşusu değil, uzun bir yürüyüştür. Bugün bir sorunu çözeriz, yarın bir başkasını. Dün, 3600 ek gösterge konusu gündeme geldiğinde kimsenin ümidi yoktu. Ancak bugün geldiğimiz nokta ortada. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile bağıtlanmış ve Millî Eğitim Şûrası açılışında kamuoyuyla paylaşılmıştır. 2022 yılında inşallah bu süreç tamamlanacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu için yıllardır yürüttüğümüz ve son dönemde yoğunlaştırdığımız çalışma ve görüşmeler de meyvesini vermiştir. Bunun yanı sıra, sendikalı olmanın bir farkı olması gerektiği yine toplu sözleşme ile tescil edilmiştir. Toplu sözleşmeyi imzaladığımız günden bugüne artan kurun, yükselen fiyatların karşısında çalışanların alım gücünün düştüğünün farkındayız. Bunun telafi edilmesi için toplu sözleşmeye ek protokol yapılmasını istiyoruz. Hükûmetle gerekli görüşmeleri yaptık, çalışmalar sürüyor.”

Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ve Kilis Şube Başkanı Bekir Şen de birer konuşma yaparak, Eğitim-Bir-Sen’in yüklendiği misyon ve taşıdığı sorumluluk sebebiyle bir sendikal hareketten çok daha fazlası olduğunu vurgulayarak, bu erdemliler hareketinin bir parçası olan, bu kutlu yolculuğu birlikte gerçekleştirdikleri herkese katkı ve gayretlerinden ötürü teşekkür ettiler.

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER