SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

İşçilerin grevi 3. gününde, İşçilere destek ziyaretleri sürüyor

Çaycuma'da OYKA işçilerinin grevi 3. gününde. OYKA işçilerine destek ziyaretleri de sürüyor.
01 Nisan 2024 16:24

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan Çaycuma Selüloz-İş üyesi OYKA Kâğıt Fabrikası işçilerinin grevi 3. gününde kararlılıkla devam ediyor.

OYKA işçilerine destek ziyaretleri de sürüyor. Bu sabah saatlerinde Emek Partisi Zonguldak İl Örgütü grevdeki işçileri ziyaret etti. Emek Partisinin ardından Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, KESK Zonguldak Şubeler Platformu ile Çaycuma emek ve demokrasi güçleri işçileri ziyaret etti.

Ziyaretlerde, "OYKA işçisi yalnız değildir; Sadaka değil, toplu sözleşme; Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarının atıldı. Tiyatro sanatçısı Fahri Bozbaş da işçilere emek şiirleri okudu.

Sabah saatlerinde grevdeki işçileri ziyaret eden Emek Partisi İl Örgütü dayanışma çağrısı yaptı. Emek Partisi Zonguldak İl Başkanı ateş Türeli,  patronların sefalet ücreti dayatmasına karşı OYKA işcilerinin vermiş oldukları mücadelenin yanında olduklarını ve grevlerinin sonuna kadar dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi. Türeli, Zonguldak ve ilçelerindeki emek ve demokrasi güçleri ile maden işçilerinin de OYKA işcileriyle dayanışma içerisinde olma çağrısında bulundu.

Öğlen saatlerinde ise Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, KESK Zonguldak Şubeler Platformu ile Çaycuma emek ve demokrasi güçleri OYKA ziyaret etti. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, geçmişten bugüne bu fabrikada birçok grev ve direnişin yaşandığını hatırlatarak, "Eski adıyla SEKA yeni adıyla OYKA işcileri grev ve mücadelede deneyimlidir. Bu grev de başarıyla sonuçlanacak. 'Sadaka değil, toplu sözleşme' diyen OYAK işçinin talebi karşılanmalıdır. Selüloz-İş sendikasıyla, işçi kardeşlerimizle dayanışmamız sürecek." dedi. KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Zonguldak Şube Başkanı Alper Kaya ise "Bugün ülkede açlık sınırı 26 bin, yoksulluk sınırı 60 binlere dayanmış durumda. 200’e yakın işçinin maaşının asgari ücret altında kalması kabul edilemez. Direnişinizi selamlıyor, yanınızda olacağımızı belirtiyoruz. dedi. Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel TİS ve Hukuk Sekreterimiz Cengiz Yılmaz da dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER