SON EKLENENLER

İşten çıkarılan İzBB işçilerinin Başkan Tugay’la görüşmesi sonuçlandı: Biraz süre verin

Direnişlerinin 20. gününde İzBB Başkanı Tugay’a “bize elle tutulur biz söz verin” dediklerini belirten işçiler, “söz veremem, durumu değerlendirmem gerek” yanıtını aldıklarını kaydettiler.
11 Haziran 2024 13:06

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZENERJİ ve İZDOĞA şirketlerinden çıkarılan işçiler geçtiğimiz cumartesi günü Başkan Cemil Tugay’dan görüşme randevusu almıştı. Bugün direnişin 20'nci gününde İzmir Sanat’ta görüşme gerçekleşirken, Başkan Tugay işçilerin beklentilerini karşılayacak bir söz vermedi. İşçiler gerçekleşen görüşmeyi Evrensel'e aktardı.

Kendilerini ve meramlarını başkanlık makamına aktardıklarını dile getiren işçiler, “Başkanımıza bizler hakkında yanlış bilgilendirme yapıldığını aktardık. Bizlerin fazlalık personel olmadığımızı, aramızda deneme süreci gerekçesiyle çıkarılıp hiç iş başı yapmamış arkadaşlarımızın var olduğunu, çalıştığımız birimlerde her birimiz hakkındaki raporların olumlu olduğunu belirttik. Dolayısıyla bizlerin haksız yere çıkarıldığını vurguladık” diye konuştular.

"YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ"

Bunun üzerine Başkan Tugay’ın "yanlışlarla dolu bir alım süreci" yürütüldüğünü belirttiği kaydedilirken, “Bana müsaade edin, biraz süre tanıyın, bana inanın. Mali sorunları çözmemiz, bütçeleri toparlamamız gerekiyor. İki ay sonra bir alım yapacağız ve sizler bu süreçte öncelikli olacaksınız” dediği aktarıldı. Öte yandan Tugay, işçilere ilaçlamacıya ihtiyaç duyduğunu belirtirken, işçiler ise yanlarındaki arkadaşlarının ilaçlamacı olduğunu ancak "personel fazlası" olarak görülerek işten çıkarıldığı bilgisini paylaştıklarını aktardılar. Bunun üzerine “hemen başlasın” diyen Tugay’a ise “hep birlikte iş başı yapmak istiyoruz” yanıtını verdiklerini kaydettiler.

Başkan Tugay’a “bize elle tutulur biz söz verin, çifte bayram yaşayalım” dediklerini belirten işçiler, karşılığında ise “söz veremem, durumu değerlendirmem gerekiyor” yanıtını aldıklarını kaydettiler.

‘CUMA GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK İKİNCİ GÖRÜŞMEYE KADAR EYLEME DEVAM’

Başkan Tugay’ın katılması gereken bir cenaze olması nedeniyle çok vaktinin olmadığını belirten işçiler, “Başkan bize ılımlı yaklaştı. Ancak cenaze nedeniyle görüşme kısa tutuldu. Bu sebeple Cuma günü öğleden sonra için bir randevu daha verdi. Kendisiyle yeniden görüşeceğiz” diye belirttiler. Bir diğer elde, yürüttükleri eyleme devam edeceklerini vurgulayan işçiler, “Cuma gününe kadar Egemenlik Evi önünde toplanmaya devam edeceğiz ve ilk günlerdeki gibi sessiz oturma eylemi ile görüşmeyi bekleyeceğiz” dediler.  

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER