Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün ve bugün görüşmeleri devam eden “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ne ilişkin kamu görevlilerini ilgilendiren hususlara yönelik görüş ve önerilerimizi belirtmek ve kamu görevlilerinin beklentilerini dile getirmek için Memur-Sen Heyeti olarak komisyondaydık. Memur-Sen olarak; Kanun Teklifi’ne yönelik talep ve beklentilerimizi TBMM Plan ve Bütçe Komisyon üyesi AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem'e ilettik.
Sözleşmeli personelin sigortalılık statülerinin belirlenmesine ilişkin düzenleme içeren Kanun Teklifinde, İdari Hizmet Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, mali, sosyal ve özlük haklarında geriye yürütülecek uygulamalardan kaçınılması ve kamu görevlilerin emeklilik boyutuyla yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirttik.
Ayrıca, Kanun Teklifi ile üst kademe yöneticilerinin kadro ve pozisyonlarına ilişkin yapılan düzenlemeyle mali haklarının geriye yürütülmesi yönündeki teklif yerine, bu alandaki personelin bilgi, birikim ve tecrübelerinin aktif olarak kullanılması ve kamu hizmetinin sunumunda yararlanılması, idari uzman kadrosu yerine kariyer uzmanlıklardan iç denetçiliğe atamalarının yapılması gerektiğini ilettik.
Daha önce yapılan düzenlemelerle özelleştirme sonrası kamu kurum ve kuruluşlarına “araştırmacı” olarak atanan personele; müdür yardımcısı unvanlı personelin ek ödeme ve özel hizmet tazminatı ödenmesi uygulamasının diğer araştırmacılar içinde uygulanması gerekmektedir.
Gelirde ve vergide adalet ilkesince yöneticilere ödenen huzur hakları da gelir vergisine tabi olmalı; kamu görevlilerinin asıl beklentisi olan 7. Dönem Toplu Sözleşmede toplantı tutanağı ile kayıt altına aldığımız “1. Dereceye 3600 Ek gösterge” düzenlemesi zaman kaybedilmeden hayata geçirilmeli, EYT düzenlemesi ile zorunlu emekliliğe ayrılan sözleşmeli personelin mağduriyeti giderilmelidir.