SON EKLENENLER

SES Bursa Şubesi: İnsanca yaşanacak koşullar istiyoruz!

SES Bursa Şubesi yaptığı açıklamayla, "Sosyal hizmet emekçileri için insanca yaşanacak koşullar, halk için sosyal hizmetin hak olmasını talep ediyoruz" dedi.
19 Mart 2024 17:40

SES Bursa Şubesi, Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, “Sosyal hizmet emekçileri için insanca yaşanacak koşullar, halk için sosyal hizmetin hak olmasını talep ediyoruz” dedi.

Yapılan açıklamayı SES Bursa Şubesi Eş Başkanı Alican Özden okudu.

Ülkede yaşan sorunlara değinen Özden, “Ülkemizde sosyal hizmet emekçileri, üstün gayretlerle yüksek riskli çalışma şartlarında görevlerini ifa ederken hak ettikleri ücretleri alamamaktadır. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığının merkez teşkilatı ile taşra teşkilatları arasında kopukluk giderek artmaktadır. Özellikle idarecilerin belirlenmesinde hangi liyakat unsurlarının göz önüne alındığı nesnel olarak kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Alana uzak, sosyal hizmet bakış açısına sahip olmayan tamamen siyasi kaygılarla ataması yapılan idareciler, sosyal hizmet alanını her geçen gün daha da sorun yumağı haline getirmektedir” dedi.

“SOSYAL ÇALIŞMA GÖREVLİSİ TANIMI KALDIRILMALIDIR”

Sahada yapılan mesleki çalışmaların temelini oluşturan mevzuatlar değerlendirildiğinde sosyal çalışma görevlisi tanımının önemli bir sorun olduğunu belirten Özden, “Sosyal hizmet, psikoloji, çocuk gelişimi, sosyoloji ya da öğretmenlik bölümü mezunları, ‘Sosyal çalışma görevlisi’ tanımı altında aynı işi yapmaktadır. Halbuki bu meslek gruplarının aldığı eğitimler birbirinden tamamen farklıdır. Bunların maaşları arasında ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Öğretmenler, hak ettikleri şekilde ek ders ücretlerini ve uzman öğretmenlik tazminatlarını alarak aylık on bin TL’ye varan ek ödeme alabilmektedir. Ancak aynı işi yapan diğer meslek gruplarının bu ücretlerden faydalanamaması sebebiyle hak kaybı yaşanmakta ve iş barışı bozulmaktadır. Sosyal hizmet emekçileri, saha ziyaretlerinde madde kullanımı ya da ciddi suç kayıtları olan bireylerle çalışmakta, hatta yalnız başlarına hane ziyaretlerine gitmektedir. Türkiye geneline bakıldığında saldırıya uğrayan sosyal hizmet emekçilerinin olduğu bilinmesine rağmen bu konuda emekçileri koruyucu bir politika geliştirilmemektedir. Yapılan iş, riskli iş gruplarına alınarak emekçilere sosyal hizmet tazminatı ödenmeli. Yıpranma payı uygulaması hayata geçirilmelidir” dedi. 

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER