SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Staj mağduriyeti |Cumhurbaşkanı "Vereceğiz" demişti, Bakan Işıkhan çalışma olmadığını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana ve Sakarya mitinglerinde emeklilik taleplerini haykıran staj mağdurlarına, "Vereceğiz, daha ne müjdeler vereceğiz" demişti. Çalışma Bakanı Işıkhan, bu konuda çalışma olmadığını söyledi.
27 Şubat 2024 14:56

İktidardan staj mağdurlarını ve kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiren açıklamalar yapıldı. Erdoğan mitinglerinde staj mağdurlarını umutlandıran söylemlerde bulunsa da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda bir çalışmaları olmadığını söyledi.

"VERECEĞİZ... DAHA NE MÜJDELER VERECEĞİZ" DEMİŞTİ

 Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün hem Adana'da hem Sakarya'da staj mağdurlarına "müjde" vermişti Adana'da vatandaşlara hitap ettiği sırada kalabalık içinde yer alan bir grup "Staja müjde, çırağa müjde" sloganları atmış, Erdoğan ise konuşmasına ara vererek "Vereceğiz... Daha ne müjdeler vereceğiz" diye yanıtını vermişti.

Erdoğan'ın yanıtı staj ve çıraklık sigortası nedeni ile emekli olamayanlar arasında heyecan yarattı, sosyal medyada sayısız paylaşım yapıldı.

BAKAN IŞIKHAN: BU KONUDA ÇALIŞMA YOK

AK Parti ' MYK'sı sonrası soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise staj mağdurları konusunda bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

Bakan Işıkhan, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusuna "Gündemimizde staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" yanıtını verdi.

STAJ MAĞDURİYETİ NEDİR, NASIL GİDERİLECEK?

SGK mevzuatına göre, Türkiye'de yürütülen staj ve çıraklık sigortaları kısa süreli çalışma kapsamında yapılıyor. Bu nedenle de binlerce kişinin sigorta başlangıcı olarak bu tarihler kabul edilmiyor. Staj ve çıraklık mağdurlarının emekli olması için çıraklık ve staj sigortalarının kısa dönem çalışma kapsamından çıkarılması ve bu konuda bir düzenleme yapılarak Meclisten geçirilmesi gerekiyor. Böyle bir maddenin Meclis Genel Kurulunda kabulü ile staj mağduru binlerce kişi otomotik olarak EYT kapsamına giriyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin’in EYT düzenlemesi sırasında konuyla ilgili açıklaması, iktidarın bu soruna nasıl yaklaştığını özetlemişti. Vedat Bilgin, “Staj bir mağduriyet konusu değildir. İş akdi stajla başlamıyor. Staj bir eğitimdir ve EYT onu kapsamaz” demişti. Bakan Işıkhan'ın son açıklaması, Erdoğan'dan seçim taktiği olarak bir talep gelmedikçe iktidarın konuyla ilgili yaklaşımının olumsuz olduğunu gösterdi. 

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER