SON EKLENENLER

Ücretleri ödenmeyen, Kod 46 ile işten atılan işçiler eylemde

Aydın-Denizli otoyolu inşaatında çalışan taşeron işçiler ödenmeyen 100 bin liraya yakın ücretleri için ana firma önünde eylem yaptı.
21 Mayıs 2024 12:25

Ana firma Fernas Otoyol İşletmesi AŞ’nin taşeron yüklenicisi İnceoğulları İnşaat bünyesinde Aydın-Denizli otoyolu inşaatında çalışan taşeron işçiler ücretlerinin ödenmemesi üzerine iş bıraktı. İnceoğulları İnşaat yönetimi, ödenmeyen ücretlerini isteyen işçileri içerisinde hırsızlık gibi yüz kızartıcı suçları barındıran Kod 46 ile işten attı.

İşten atılan işçiler Fernas Otoyol İşletmesi AŞ binası önünde toplandı. Fernas önünde ödenmeyen ücretlerini ve işten atılma kodlarının değiştirilmesini isteyen işçilere jandarma müdahale etti.

Fernas ana binası önünde toplanan yaklaşık 60 işçi ödenmeyen ücretlerinin kişi başı 100 bin liraya dayandığını toplama vurunca işçilerin 5-6 milyon lirasının hiç edilmeye çalışıldığını söyledi.

Ülkenin farklı şehirlerinde gurbetçi iş olarak geldiklerini ailelerinden kilometrelerce uzakta böyle bir haksızlığa maruz kaldıklarını söyleyen taşeron işçilerden biri, “Bu 46 kodla memlekete gittiğimde de iş bulamayacağız” dedi.

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER