SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

DİSK: Ekmek, adalet, hürriyet için 1 Mayıs meydanlarına

DİSK İstanbul Beşiktaş’taki genel merkezi önünde yaptığı açıklamayla emek, adalet ve hürriyet için ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs alanlarında birleşme çağrısı yaptı.
02 Nisan 2024 17:03

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’a bir aydan kısa bir zaman kaldı. Emekçilerin yoksullaştığını, işçilerin açlık sınırının altındaki asgari ücrete mahkum edildiğini, emeklilere asgari ücretin dahi çok görüldüğünü belirten DİSK, emek, adalet ve hürriyet için ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs alanlarında birleşme çağrısı yaptı. DİSK, İstanbul 1 Mayısını ise Taksim’de kutlama kararı aldıklarını duyurdu.

DİSK’in İstanbul Beşiktaş’taki genel merkezi önünde yapılan açıklamaya DİSK yöneticileri, bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

“1 MAYIS’I İŞ YERİ İŞ YERİ ÖRGÜTLEYECEĞİZ”

İşçilerin, emekçilerin, emeklilerin, gençlerin, kadınların hesap sorma ve değiştirme iradesini güçlü bir biçimde ortaya koyarak, siyasi iktidarın yoksullaştırıcı ekonomi politikalarına ve hukuksuzluklarına dur dediği bir dönemde 1 Mayıs’a gidildiğini ifade eden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Emek ve demokrasi mücadelemizin yeni bir dönemini 1 Mayıs meydanlarından başlatacağız. Tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere karşı itirazlarımızı şimdi de 1 Mayıs meydanlarına taşıyacağız. Ülkemizde güçlü bir tarihi olan 1 Mayıs’ı iş yeri iş yeri, sokak sokak, meydan meydan örgütleyeceğiz” dedi.

“1 MAYIS ALANLARINDA BİRLEŞME ZAMANI”

Yüksek enflasyon nedeniyle emekçilerin her gün yoksullaştığını, işçilerin açlık sınırının altındaki asgari ücrete mahkum edildiğini, emeklilere asgari ücretin dahi çok görüldüğünü söyleyen Çerkezoğlu, “Vergi yükü hep işçinin, emekçinin, emeklinin sırtında. Sermaye ise keyfine göre vergi veriyor, bir gecede vergileri sıfırlanıyor, affediliyor. Zaten kuşa döndürdükleri kıdem tazminatımıza bile göz dikiyorlar” diye konuştu.

“Demokrasi işçinin ekmeğidir, hukuk ve adalet işçinin güvencesidir” diyen Çerkezoğlu şöyle devam etti: “Gelirde, vergide ve ülkede adalet olmadığı içindir ki ülkemizde yoksul her gün yoksullaşırken, zengin servetine servet katmaktadır. Bu yüzden 1 Mayıs 2024’te Anayasa’mızda tanımlanan demokratik laik sosyal hukuk devleti için mücadele ediyoruz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, insanca yaşamak istiyoruz. Ülkemizin dört bir yanındaki 1 Mayıs alanlarında birleşme zamanıdır diyoruz” dedi.

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER