17 Mayıs gecesi çalıştığı sırada bir kurye emekçisi, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Gözaltına alınan saldırganın, ifadesinde “Zevk için yaptım” demesi dikkat çekti.
Olayın ardından açıklama yapan Eskişehir Kuryeler Birliği (EKB), saldırıya uğrayan kurye emekçisine geçmiş olsun dileklerini iletti. EKB açıklamasında, “Bu saldırı yalnızca bireysel bir olay değil, aynı zamanda kurye çalışanlarının karşı karşıya kaldığı riskleri bir kez daha ortaya koymuştur” denildi.
EKB, kurye emekçilerinin gece gündüz demeden zorlu koşullarda çalıştığını hatırlatarak, son dönemde yaşanan şiddet olaylarına karşı daha etkili önlemler alınması gerektiğini belirtti. Açıklamada, “Her geçen gün artan benzer olaylara karşı kamu güvenliğini sağlayan kurumların daha kararlı adımlar atması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Saldırganın en kısa sürede adalet önünde hesap vermesi gerektiğini belirten EKB, olayın takipçisi olacaklarını duyurdu.
Açıklamada ayrıca, saldırıya uğrayan emekçiye acil şifalar dilendi ve ailesine destek mesajı iletildi.