SON EKLENENLER

Evsen Uyardı: Fitne var, Dikkat!

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme adımlarının atıldığı günlerde Kayseri'de patlak veren, El-Bab'da devam eden olaylara ilişkin açıklama yapan Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Evsen ''Kayseri’de başlayıp, Hatay, Gaziantep ve Adana’da devam ettirilen olaylar Türk misafirperverliğine yakışmamaktadır. İlla olması gereken itidaldir. Masum insanlara yönelik her eylem zulümdür. Suriye’de provokatörler tarafından bayrağımıza yönelik eylemleri kabul edilemez ve Duyarlı ve dostumuz olan tüm taraflar eylemi kınamışlardır. Eylemle ilgili gerekli cezalandırma yapılacaktır. Suriye içinde kazanılan hakların kaybedilmemesi için sağduyu önemlidir. İktidarıyla muhalefetiyle topyekûn herkes içerde olay çıkmaması için sağduyu çağrısı yapmalıdır.'' dedi.
02 Temmuz 2024 12:34

EVSEN açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hedef alınanların, yaşananlardan sorumlu oldukları için seçilmemeleri, günah keçisi yapmanın doğasının bir parçasıdır” diyor René Girard, “günah keçisi seçilirler, çünkü misilleme korkusu olmadan onları mağdur etmek kolaydır.”

Dünyanın her ülkesinde fırsatını bulduğunda masum insanlara saldırmaya hazır birileri bulunur. "En alttakiler" her zaman en kolay hedeftir.

Suriye iç savaşı neticesinde ülkemize gelen, ülkemizin her yanında iç içe bir hayat yaşadığımız; Türkiye’yi seven ve Türk milletine saygı duyan bir gurup mazluma yönelik birkaç gündür süren olaylarla onlarca mazlumun evi, iş yeri yakılıp yıkılmıştır. İstenmeyen olaylar silsilesi sözde karşı tepki olarak Azez bölgesine de sıçramıştır.

Aynı elden, tek telden çıkarıldığı belli olan; insanları bir birine kışkırtıp ülkede iç karışıklık çıkarmayı hedefleyen bu olaylar daha önce yaşadığımız geçmiş zaman olaylarına ne kadar da benziyor. Biz bu oyunu çok gördük. “Müslüman bir delikten iki defa ısırılmaz.” düsturunun sahibi Peygamberimiz önderimiz bizleri yüzyıllar öncesinden bu oyunlara karşı uyarmıştır.

Kayseri’de başlayıp, Hatay, Gaziantep ve Adana’da devam ettirilen olaylar Türk misafirperverliğine yakışmamaktadır. İlla olması gereken itidaldir. Masum insanlara yönelik her eylem zulümdür. Suriye’de provokatörler tarafından bayrağımıza yönelik eylemleri kabul edilemez ve Duyarlı ve dostumuz olan tüm taraflar eylemi kınamışlardır. Eylemle ilgili gerekli cezalandırma yapılacaktır. Suriye içinde kazanılan hakların kaybedilmemesi için sağduyu önemlidir. İktidarıyla muhalefetiyle topyekûn herkes içerde olay çıkmaması için sağduyu çağrısı yapmalıdır.

bu tür dengesiz süreçlere karşı çözüm hukukun kararlılıkla uygulanması, “galeyana geldim” bahanesiyle masum insanlara saldırmanın hukuk devletinde mazeret olamayacağının net biçimde gösterilmesidir. Olayları körükleyen provokatörlere göz açtırılmaması ve en ağır cezaların uygulanması elzemdir.

“Fitne zamanında (yerinde) oturanlar ayaktakilerden, ayaktakiler yürüyenlerden, yürüyenler koşanlardan, daha hayırlı olacaklar. Kim o fitne içinde bulunmuş olursa, ondan uzak dursun. O zaman bir iltica yeri, sığınacak mekân bulursa ona sığınsın.” (Sahihu’l-Buhari VIII, 92; Tefriru’l-Kurani’l-Azim II, 43; Sunenu İbn-i Mace, II, 3961.)

Allah ülkemizi her fitneden muhafaza eylesin.

Ömer Evsen/ Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER