SON EKLENENLER

Memur Sen'den Birgün Gazetesi yazarına tepki: Kamu görevlilerini açıkça yanıltıyor

Birgün Gazetesi yazarı Aziz Çelik'in Memur Sen'i hedef alarak yaptığı ''Toplu sözleşmedeki zam formülü nedeniyle temmuz ayında memurlar enflasyondan 5,5 puan düşük zam alacak! Memur Sen bu gerçeği açıklamıyor! Bu kaybın telafisi için kılını kıpırdatmıyor! 300 TL için CHP önünde eylem yapan Memur-Sen 73 bin liraya varan kayıp için sessiz! '' açıklamalarına Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ''Fiili gerçekleşmeleri dikkate almayıp, gelecek tahminleri üzerinden memur maaşında kayıp yaşanacağını iddia ederken; son iki yılda gerçekleşen artışları görmezden gelerek ve kendi tahminleri üzerinden Memur-Sen’i hedef alıp sosyal medyada etkileşimini artırarak sahayı manipüle etmek ne kadar etik, adil ve makul bir davranıştır? dedi.
02 Temmuz 2024 20:37

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul,. Birgün Gazetesi yazarı ve aynı zamanda Çalışma Profesörü  Aziz Çelik’in kamu görevlilerini açıkça yanıltığını belirterek ''Sayın Aziz Çelik’in bu konuda hatalı/yanlış/eksik bilgilere sahip olduğunu umuyoruz. Aksi takdirde Çalışma Ekonomisi alanında Profesör unvanına sahip bir akademisyene yakışmayacak şekilde konuyu çarpıttığını düşünmek zorunda kalacağız. Farklı dönemler, farklı maaş/ücret artışları ve Memur-Sen’in mücadelesi sonrası elde edilen Refah Payları dahil edilmeden sadece 2024 Ocak-Temmuz ayına ilişkin Enflasyon-Zam oranı karşılaştırması yanlışlığın ötesinde, bilgi eksikliği ve kamu görevlilerini açıkça yanıltmaktır.'' dedi.

Tonbul yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

SAYIN AZİZ ÇELİK’İN GÖRMEK İSTEMEDİĞİ GERÇEKLER

2023 ve 2024 yıllarında kamu görevlilerinin maaş/ücretlerindeki artışların enflasyon verilerine göre artırılması halinde oluşacak rakam ile Memur-Sen’imizin kazanımları sayesinde/sonrasında gerçekleşen rakamları aşağıdaki Tabloda ayrıntılı şekilde gösterdik.

Sayın Aziz Çelik’in bu konuda hatalı/yanlış/eksik bilgilere sahip olduğunu umuyoruz. Aksi takdirde Çalışma Ekonomisi alanında Profesör unvanına sahip bir akademisyene yakışmayacak şekilde konuyu çarpıttığını düşünmek zorunda kalacağız. Farklı dönemler, farklı maaş/ücret artışları ve Memur-Sen’in mücadelesi sonrası elde edilen Refah Payları dahil edilmeden sadece 2024 Ocak-Temmuz ayına ilişkin Enflasyon-Zam oranı karşılaştırması yanlışlığın ötesinde, bilgi eksikliği ve kamu görevlilerini açıkça yanıltmaktır.

Kaldı ki; 7 dönemdir gerçekleştirilen toplu sözleşmeyi anlamamış, memur maaş hesabını ve enflasyon farkı hesabını kavrayamamış olduğunu görmekte kendi kariyeri adına da bir kayıp olduğunu düşünmekteyiz.

Fiili gerçekleşmeleri dikkate almayıp, gelecek tahminleri üzerinden memur maaşında kayıp yaşanacağını iddia ederken; son iki yılda gerçekleşen artışları görmezden gelerek ve kendi tahminleri üzerinden Memur-Sen’i hedef alıp sosyal medyada etkileşimini artırarak sahayı manipüle etmek ne kadar etik, adil ve makul bir davranıştır?

2022 Aralık ayı ortalama memur maaşını baz alarak 2023 ve 2024 yıllarındaki enflasyon oranında arttırdığımızda Temmuz 2024 ortalama maaş rakamı; bugünkü rakamdan 18.459 TL eksik olacaktır. Kamu görevlilerimiz, 2023 yılı Ocak-Temmuz döneminde oluşan enflasyona göre kümülatif olarak 9.701,86 TL daha fazla ücret/maaş elde etmiş; 2023 Temmuz-Aralık döneminde ise bu rakam 58.233,25 TL’ye çıkmıştır.

2024 yılında ise Ocak-Temmuz döneminde oluşan enflasyona göre 97.640,64 TL daha fazla gelir elde eden kamu görevlilerimiz, 2024 yılının ikinci altı ayında ise enflasyona (tahmini) göre 110.752,45 TL daha fazla gelir elde edecektir.

Bu rakamlar üzerinden 2025 yılı da hesaplanırsa yine enflasyonun çok daha üzerinde gelir elde edileceği açıktır.

Sonuç olarak, sahayı bilerek ya da bilmeyerek manipüle etmenin, kirli bilgilerle bazı kesimlere göz kırpmanın, kamu görevlilerimizin Memur-Sen’e olan teveccühünü kırma amacıyla ideolojik olarak kendini yakın hissettiği bazı oluşumların değirmenine su taşıma çabasının kamu görevlilerimiz nezdinde hiçbir anlam ifade etmeyeceğine inanıyoruz.

Bir diğer gerçek ise tüm bu artışlara rağmen, Memur-Sen 7. Dönem Toplu Sözleşme’ de Hükümetin zam tekliflerini kabul etmeyerek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurmuş ve bu artış oranları Memur-Sen’in şerhine rağmen Hakem Kurulu Kararı olarak Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır.

Memur-Sen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için gerekli her türlü adımı atmaya devam edecektir.

Gelinen noktada kamu görevlilerimizin ve emeklilerimizin yüksek enflasyon rakamları ve piyasa koşulları çerçevesinde mevcut ücretlerini yetersiz bulduğumuz ve bu nedenle farklı mecralarda ve sahada sendikalarımız tarafından çeşitli eylemler yaptığımız kamuoyunun malumudur.

Kamuoyunun dikkatine sunarız.

 

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER