SON EKLENENLER

İzBB kamu emekçilerinden başkana sarı kart: "Cemil Tugay kaçma, masaya otur"

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan kamu emekçileri, başkan Cemil Tugay’a ödenmeyen ikramiyeler ve kazanılmış hakların gasbedilmesi nedeniyle sarı kart gösterdiler.
02 Temmuz 2024 18:20

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan kamu emekçilerinin ödenmeyen ikramiyeler ve kazanılmış haklarının gasbedilmesi sebebiyle başlattıkları eylemleri devam ediyor. Kültürpark’ta yer alan hollerde “Cemil Tugay kaçma, masaya otur” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştiren emekçiler, diyalog yollarını kapatan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’a uyarı mahiyetinde sarı kart gösterdiler. Yürüyüş sonrasında 1 No’lu holde basın açıklaması gerçekleştirilirken, metni ise Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş okudu.

Açıklamada 31 yıl önce bugün gerçekleşen Madımak Katliamı’na ilişkin adalet talebine de yer verildi. Öte yandan bugün ki eyleme İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Zöhre Dalkıran da destek ziyaretinde bulundu.

‘ADALET SAĞLANANA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Basın açıklamasına 31 yıl önce bugün gerçekleşen Madımak Katliamı’na değinerek başlayan Keleş, “Devletin bütün kurumlarının gözü önünde faşist, gerici, şeriatçı bir güruh tarafından organize edilen katliam davası 2023 yılında zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürüldü. Ancak insanlığa yönelik suçlarda zaman aşımı olmayacağından karara itiraz edildi. Yargıyı teslim alan siyasal iktidarlar 30 yıl göstermelik duruşmalar yaparak kamuoyunu oyaladı. Davadaki katliam zanlılarının avukatlarını ödüllendirerek devlet kademelerinde önemli görevlere getirdi. Dileğimiz ve isteğimiz odur ki, tüm katliamlar aydınlatılsın suçlular cezalarını çeksin. Adalet yerini bulmadan, Sivas katliamının ateşi yanmaya devam edecektir. Sivas Katliamında hayatını kaybeden canlarımızı saygıyla anıyoruz. Davanın tüm boyutları ile incelenip adalet sağlanana kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

‘EKMEĞİMİZE EL KOYAN TUGAY’A SARI KART GÖSTERİYORUZ’

Akabinde toplu sözleşme görüşmelerinin sosyal denge tazminatlarına el konulmasıyla beraber tek taraflı olarak tıkandığını belirten Keleş, “Bu gün ekmeğimize el koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’a sarı kart gösteriyoruz. Neden sarı kart gösterdiğimizi açıklayalım” diyerek şu maddeleri sıraladı:

Seçimlerden önce sendikamızı ziyaret ettiğinizde mevcut sözleşmeden daha ileri sözleşmeler imzalayacağız deyip, sözünüzü tutmadığınız için

Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, 5 yıl boyunca yasal sınırın üstünde toplu sözleşme imzalayıp, şimdi hukuksuz olduğunu çok iyi bildiğiniz AKP'nin gerici ve yasaklayıcı düzenlemelerinin arkasına sığındığınız için

Kurban Bayramından önce sosyal denge tazminatını yasal sınıra indirerek bayramı emekçiye zehir ettiğiniz için

Belediye emekçilerini halka şikayet ederek itibarsızlaştırmak istediğiniz için

Sendikal, anayasal ve demokratik haklarını kullanan belediye emekçilerine soruşturmalar açarak baskı yaptığınız için

Ekmeğine el koyduğunuz emekçilerin mücadelesini bastırmak için polisi çağırarak biber gazı sıktırıp darbettirdiğiniz için

Belediye emekçileri eylemlere katılmasınlar diye daire başkanlarına talimat vererek baskı kurup isim toplattığınız için

Belediye emekçilerinin temsilcisi olan sendikalarla görüşmeyerek yok saydığınız için

Diyalog yollarını kapattığınız için sarı kart gösteriyoruz.

‘İKTİDAR DA YEREL YÖNETİMLER DE KRİZİN YÜKÜNÜ EMEKÇİLERE YIKIYOR’

Son olarak eyleme destek ziyaretinde bulunan İzmir Barosu YK Üyesi Av. Zöhre Dalkıran ise, “Ekonomik politikalar sonucunda ortaya çıkan mali külfetin bütün yükü, hem iktidar hem de yerel yönetimler tarafından emekçilere yıkılmaya çalışılıyor. Ancak biz hukukçular ve emekçiler bu krizin yükünü kabul etmeyeceğiz. Her zaman haklı mücadelenizde yanınızda yer alacağız. Birlikte başaracağız” diye konuştu.

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER