SON EKLENENLER

Haber Sen Diyarbakır Şubesi: PTT personel almak yerine çalışanlarına baskı kuruyor

PTT’lerde artan iş yüküne karşı personel sayısının az olmasına tepki gösteren Haber Sen Diyarbakır Şubesi, sorunların çözümü için yeni personelin işe alınması gerektiğini söyledi.
02 Ekim 2024 18:09

Haber Sen Diyarbakır Şubesi, PTT emekçilerinin sorunlarına ilişkin Kayapınar Posta Kargo Dağıtım Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. PTT yönetimin artan iş yükü karşısında yeni personel almak yerine emekçilere baskı uyguladı ifade edilen açıklamada, yeni personel alımının yapılması çağrısında bulunuldu.

Basın metnini Haber Sen Diyarbakır Şubesi Örgütlenme Sekreteri Serhat Oktay okudu. İş yerinde yaşanan sorunların ana kaynağının personel eksikliği olduğuna dikkat çeken Oktay, “Sorunun kaynağını görmezden gelip, emekçiler üzerindeki baskıları artırarak; çalışılamaz, mutsuz, huzursuz, bir ortam yaratmışlardır. Sürekli olarak büyüyen bir şehir ve artan iş yükü gerçeğini görmezden gelerek; personelin yeterli olduğunu, asıl sorunun personelin çalışmaması olduğunu söyleyerek; çalışanların verdiği emeği karalama yolunu seçmişlerdir” dedi.

“648 BİNLİK İLÇEDE 75 DAĞITICI ÇALIŞIYOR”

Yeni şubeler açıldığını ve PTT bünyesinde büyümenin olduğunu söyleyen Oktay, “Kayapınar ile birlikte Yenişehir ilçesine ait postaların da dağıtımının yapıldığı dağıtım müdürlüğündeki toplam dağıtıcı sayısı sadece 75’tir. Yanlış duymadınız 648 bin vatandaşın yaşadığı iki ilçede hizmet veren dağıtıcı sayısı sadece 75. Yalnızca bu veri bile nasıl bir vehamet içinde bulunduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

“BASKI ARTIK DAYANILAMAZ BİR HAL ALMIŞTIR”

Dağıtım bölümünde baskıların giderek arttığına dikkat çeken Oktay, “Normalde dağıtıma çıkılması gereken sayısının 2-3 katı fazla gönderi ile dağıtıma çıkarılan dağıtıcılara, hepsinin dağıtılması, aksi takdirde ceza alacakları sicillerinin bozulacağı yönünde tehdit edilmektedir. Birçok arkadaşımız bu baskılardan kaynaklı usulsüz işlem yapmak zorunda kalmış ve bunun sonucunda ceza almıştır. Nitekim mahkeme kararı olmasına rağmen halen firma personeli arkadaşlarımıza, 7201 sayılı tebligat yasasını hiçe sayarak tebligat yaptırılmaktadır. Bundan dolayı maalesef birçok arkadaşımız usulsüz tebligattan kaynaklı ceza almış, halen hukuki süreci devam eden arkadaşlarımız da bulunmaktadır. Bir kamu kurumunda verilen emirlerin yazılı olması zorunluluğu olduğu halde, dağıtılması istenilen sayılar hiçbir şekilde yazılı olarak verilmemekte, tamamen şifahi olarak iletilmektedir” dedi.

“ÇÖZÜM BASKI KURMAKTAN DEĞİL, YENİ PERSONEL ALMAKTIR”

Son olarak PTT yetkililerine seslenen Oktay, şunları söyledi: “Çözüm basit, sadece personel alacaksınız, çözümü bizlere baskı kurarak, bizleri tehdit ederek veya bizlere ceza vererek gideremezsiniz. Eğer ki çözüm bulamıyorsanız, işgal ettiğiniz o koltukları derhal terk edin; iş bilen, liyakat sahibi, kurumsal aidiyete sahip ve biz emekçilerin yaşadığı sorunlar karşısında empati geliştirebilen nitelikli kadrolara bırakın işgal ettiğiniz o makamları... Bizler PTT emekçileri olarak, buradan bizleri baskı ve cezalarla mevzuat dışı çalışmaya zorlayanlara söylüyoruz. Burası 184 yıllık köklü bir kurumdur, Ali Baba’nın çiftliği değil, dolayısıyla kanun ve mevzuatlar neyi öngörüyorsa o doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz.”

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER