SON EKLENENLER

“YHS Kaldırılmalı ve Mevcut Personel Genel İdare Hizmetleri Sınıfına Geçirilmeli”

Sağlık-Sen Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanları Sorun ve Öneriler Belirleme Çalıştayı'nın Sonuç Raporu yayınlandı. 
04 Ekim 2024 20:01

Özlük ve mali haklara dair birçok soruna çözüm önerisinin sıralandığı raporda, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve hali hazırda yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların, genel idare hizmetleri sınıfı kadrosuna geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. 

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin sorunlarına sorunlarının masaya yatırıldığı Sağlık-Sen Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanları Sorun ve Öneriler Belirleme Çalıştayı'nın Sonuç Raporu, Sağlık-Sen web sitesinde yayınlandı. 

Raporda öne çıkarılan en önemli madde, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların, genel idare hizmetleri sınıfı kadrosuna geçirilmesi talebi oldu. 

“Doktora Yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personeli Başka Bir Unvana Geçiş Yapamamaktadır”

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların kariyer planlamasının önünün kapalı olduğuna dikkat çekilen raporda, “Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanlar, doktora yapmış olsa bile, Görevde Yükselme ve Unvan Deği­şikliği Sınavı’nda eğitim durumuna uygun kadro ilan edilmemesi sebe­biyle, başka bir unvana geçiş yapamamaktadır. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda eğitim durumuna uygun kadroların sayısı artırılmalı ve ilgili sınav, Sağlık Bakanlığı tarafın­dan yapılmalıdır” ifadelerine yer verildi. 

“3600 Ek Gösterge, 1. Dereceye Ulaşmış Tüm Devlet Memurlarına Verilmeli”

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların özlük haklarının yanı sıra, maddi haklarında da sorunlar yaşadığı belirtilen raporda, ek gösterge düzenlemesi üzerinde duruldu. 

Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının ek göstergelerinin düşük olduğuna vurgu yapılan raporda, “Devlet memurlarının ek gös­tergeleri 600 puan ar­tırılmıştır. Yardımcı hiz­metler sınıfı için de, ek gösterge düzenlemesi yapılmış ve bu sınıfta görev yapanlar ilk defa ek gösterge hakkından yararlanmıştır. Ancak, ilgili düzenlemede yardımcı hizmet­ler sınıfı için belirlenen ek gösterge oranları son derece düşüktür. Ek gösterge, 3600 olarak uygulanma­dığı için emeklilik aylığı hesabında yaşanan hak kaybı büyük bir proble­me sebep olmaktadır. Bu nedenle 3600 ek gösterge, 1. dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına verilmelidir” denildi. 

Raporda sorunlara ilişkin öne çıkan diğer çözüm önerileri de şu şekilde sıralandı:

1., 2. ve 3. dereceli memurlara ve­rilen hususi damgalı (yeşil) pasaport hakkının, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına da verilmesi sağlan­malıdır. Devlet memurları arasında, özlük hakkı açısından ayrım yapıl­maması ve yeşil pasaport hakkının, ilgili dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına verilmesi gerekmek­tedir.

Kurum içinde yapılan görevlendir­meler, ast-üst ilişkileri gözetilerek yapılmalıdır. İmza yetkisi olmayan işçiler, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların amiri olarak gö­revlendirilmemelidir.

Yardımcı hizmetler sınıfı çalışan­larının nöbet ücretlerinde artış yapılmalıdır. Düşük nöbet ücreti sebebiyle, milli ve dini bayram gün­lerinde, öncelikli olarak yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları görevlen­dirilmemelidir. 

İş barışının bozulmaması için yar­dımcı hizmetler sınıfının ek ödeme oranlarında artış yapılması gerek­mektedir.

 

 

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER