SON EKLENENLER

BİRTEK-SEN duyurdu: Zam dönemi yaklaşıyor Başpınar patronları işten atıyor

BİRTEK-SEN, zam dönemi yaklaşırken Başpınar OSB'de patronların işten atmalara başladığını duyurdu: "Sadece son iki günde Şireci’de 200, Zafer Tekstil’de 35, Çelikaslan Tekstil’de 25 işçi işten atıldı"
29 Haziran 2024 14:26

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada zam dönemi yaklaşırken Başpınar OSB'de patronların işten atmalara başladığını duyurdu, mücadele çağrısı yaptı.

Şireci Tekstil'in her zam döneminde olduğu gibi bu yıl da işçi çıkarmalara başladığını duyuran sendika, firmanın bu dönemde işten çıkarmalar yaparak işçilerin tazminat haklarını gasp ettiğini vurguladı.

Sendikanın açıklamasına göre, Şireci Tekstil yönetimi, işçilerin tazminat haklarını gasp etmek için "Gönüllü Çıkış" adı altında işçilerin ihbar tazminatlarını yakıp, sadece tazminatın bir kısmını ödemek suretiyle hak kaybına yol açıyor.

Ayrıca, Başpınar bölgesindeki diğer tekstil fabrikalarında da benzer durumların yaşandığına dikkat çeken BİRTEK-SEN, son iki gün içinde Şireci Tekstil'de 200, Zafer Tekstil'de 35 ve Çelikaslan Tekstil'de 25 işçinin işten çıkarıldığını duyurdu.

Sendika, işçileri haklarını korumak ve çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRTEK-SEN'in X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Şireci Tekstil, her zam döneminde olduğu gibi yine eski işçileri çıkarıyor, içeriyi temizliyor. Her sene olduğu gibi yine ‘Fabrikayı kapatacağız’, ‘Makineleri gönderiyoruz’ diyorlar. Şireci, ‘Gönüllü Çıkış’ adı altında tazminatları tırtıklıyor. İşçilerin ihbarını yakıp, tazminatın da bir kısmını veriyor. Akrilik fabrikasında bazı işletmeleri kapatıyor, bazı işletmeleri açıyor. Başpınar patronları zam dönemine hazırlanıyor. Sadece son iki günde Şireci’de 200, Zafer Tekstil’de 35, Çelikaslan Tekstil’de 25 işçi işten atıldı. Kimse merak etmesin, işçiler de hazırlanıyor! Tazminatımızı yakmamak; Hakkımızın yenmesine izin vermemek; ‘Sefalet ve Kölelik Düzenine Dur’ demek için; BİRTEK-SEN’de birleşelim!"

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER