SON EKLENENLER

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET TUTARINDAN BAŞLAMALIDIR!

BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Mehmet Alper ÖĞRETİCİ emekliler ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ’nin açıklamaları şu şekilde;
28 Haziran 2024 19:57

Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED), ‘30 Haziran Emekliler Günü ve Haftası’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emekliliğe ayrılışının 97. Yılı anısına düzenlediği tavla turnuvasına katılım BASK Yönetim Kurulu adına katılım sağladık.

 24-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen ve yedi etaptan oluşan turnuvada ‘Sağlıkta katkı payı kaldırılsın’ etabının ilk zarını attık. Emeklilerin alım gücü her geçen gün düşerken yaşam şartları daha da zorlaşmaktadır. 2003 yılında en düşük emekli maaşının asgari ücrete oranı 1.47 iken, 2024 yılında 0.61’e düştü. Yani günümüzde asgari ücret 17 bin TL iken en düşük emekli maaşı 10 bin TL’de kalmıştır.

 Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de ifade etmiş olduğu gibi ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.’ Yıllarını üretime vermiş, artık rahat bir yaşam sürmesi gereken emeklilerin açlık sınırının çok altında ücret alması kabul edilemez! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinden başlamalıdır!

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER