SON EKLENENLER

YILDIZ: Din Görevlilerine Yönelik Şiddete Karşı Yasal Düzenleme Yapılmalı 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız “Din Görevlisi, Eğitim çalışanı, Sağlık çalışanı ve tüm kamu görevlilerine yönelik giderek artış gösteren ve sistematik bir hal almaya başlayan şiddeti lanetliyoruz.”
28 Haziran 2024 20:00

Genel Başkan Ali Yıldız yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere Öğretmenlere yönelik şiddetle mücadele kapsamında cezaları artıracak kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Teklifle öğretmenlere yönelik şiddeti engellemek için şiddet suçunun cezası ağırlaştırılarak caydırıcılık hedeflenmektedir.

Toplumsal bir soruna dönüşmekte olan ve sadece belli meslekler açısından değil tüm kamu görevlileri için büyük bir soruna dönüşmüş olan şiddete karşı mücadelenin kapsamının genişletilmesi bir zaruret halini almıştır. Bu nedenle Meclisten çıkacak olan yasanın kapsamının genişletilerek “Din Görevlileri” de dâhil olmak üzere tüm kamu görevlilerini kapsaması gerekmektedir” dedi. 

Din Görevlilerine Yönelik Şiddete Karşı Yasal Düzenleme Yapılmalı 

Yıldız “Son birkaç yılda yaşanan hadiselere bakıldığında görülecektir ki, din görevlilerine yönelik sözlü ve fiili saldırılar münferit eylemler olmaktan çıkmış, ne yazık ki yaygın ve ağır bir toplumsal sorun hâline gelmiş; camilerdeki ibadet ve minber özgürlüğünü engelleyecek bir boyuta ulaşmıştır. Bu doğrultuda, din görevlilerine saldırılara yönelik cezai ve idari tedbirlerin alınması bir tercih olmaktan çıkmış, elzem bir hal almıştır. Diyanet-Sen olarak, bugüne kadar din görevlilerine yönelik gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarında tepkimizi en sert şekilde ortaya koyduk. Din görevlilerimiz ülkemizin en ücra köşelerinde, çok kısıtlı ve zorlu şartlarda görevlerini yerine getirmekte, muhtarın dahi olmadığı yerlerde devletimizi temsil etmektedirler” ifadelerini kullandı. 

Din görevlilerimiz, çeşitli odakların her platformda yürüttükleri itibar suikastlarına rağmen Kurtuluş Savaşından, 15 Temmuz’a, yangın ve sel felaketlerinden 6 Şubat depremlerine varıncaya kadar ülkemizin ve gönül coğrafyamızın en zorlu dönemeçlerinde hep vatanın ve milletin yanında yer almış, milletimizin birlik ve beraberliği, insanlığın felahı için gayret gösterdiğini hatırlatan Yıldız “Bizler, Diyanet ve Vakıf Hizmet Kolunda yetkili sendika Diyanet-Sen olarak her zemin ve şartta dinimize, dini değerlerimize ve Diyanetimize yapılan her türlü saldırının karşısında dimdik durduk, mesleğin itibarı için hukuk ölçüsünde ne gerekiyorsa yapmaktan geri durmadık. Bundan sonra da din görevlilerine yönelik her türlü sözlü ve fiili şiddetin, itibar suikastlarının karşısında durmayı kararlılıkla sürdürmeyi temel sorumluluğumuz addediyoruz. Bununla birlikte Din Görevlileri olarak artık ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için, artan şiddet olaylarını önleyecek, saldırganlar için caydırıcı olacak, failleri cezasız bırakmayacak ve mağdur Din Görevlilerine hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenleme yapılmasını, Din Görevlilerine yönelik Meslek Kanunu kapsamında şiddeti önleme düzenlemesinin acilen yapılarak hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER