SON EKLENENLER

TİS mücadelesi devam eden İzBB emekçileri: El koyulan haklarımız geri verilsin

İzBB kamu emekçilerinin TİS mücadelesi devam ediyor. Belediye yönetiminin somut adım atmasını isteyen emekçiler, “El koyulan haklarımız geri verilsin” dedi.
28 Haziran 2024 20:12

Tüm Bel-Sen ile Cemil Tugay arasında dün bir görüşme yapılması planlanırken, Başkan Tugay’ın “yalnızca genel merkez yöneticileri ile görüşürüm” diyerek, İzmir Şubeyi görüşmelere dahil etmeme çabası üzerine süreç iptal olmuştu.

Sosyal denge tazminatlarında kesintiye gidilen ve Ramazan, Kurban Bayramı ile 1 Mayıs gibi ikramiyeleri ödenmeyen kamu emekçilerinin eylemleri diyalog yollarının halen açılmaması üzerine iş yerleri olan Kültürpark hollerde bugünde devam etti. Basın metnini Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş okudu.

“SORUNUMUZ DEMOKRATİK TAHAMMÜLLERDEN UZAK TUTUM İLE”

Sorunlarının kişisel olmadığını belirten Keleş, “Sorunumuz demokratik tahammüllerden uzak, tek taraflı olarak ve sendikal örgütlülüğümüzü yok sayarak, kazanılmış hakkımıza el koymasıdır. Belediye emekçilerine, gasbedilen haklarını geri kazanmak için sendikaları ile beraber mücadele ettikleri için baskı yaparak soruşturma açmasıdır. Sendikamız bir yandan demokratik tepkilerini gösterirken, bir yandan diyalog yollarını açık tutarak sorunun çözülmesi için çaba göstermiştir. Bu çabalarımız karşılık bulmadığı gibi demokratik tepkilerimiz kolluk kuvvetleri çağrılarak belediye emekçiler, biber gazı ve kaba kuvvete maruz bırakılmıştır” dedi.

“SOMUT ADIM GÖRMEK İSTİYORUZ”

Seslerinin Ankara’ya ulaştığını ifade eden Keleş, “Tüm Bel-Sen Genel Merkezi, CHP Genel Başkan Yardımcıları ile görüşerek sendikamızın mevcut durumdan geri adım atmayacağını ve biran önce toplu sözleşme masasının kurulmasını talep ettiğimizi bildirdi, bunun üzerine CHP Genel Başkanının bir heyet görevlendirerek 3 Temmuz 2024 tarihinde sorunun çözülmesi için İzmir’de toplantı yapılacağı sendikamızın Genel Merkezine bildirilmiştir” diye konuştu. Bu durumu olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini belirten Keleş, kesilen sosyal denge tazminatının emekçilerin hesabına yatırılmasını somut bir adım olarak değerlendirebileceklerini, bunun dışında eylemlerin devam edeceğini aktardı.

“DEMOKRATİK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Son olarak dün saat 15:30’daki görüşmeye gittiklerinde eylemleri bahane edilerek kendileri ile görüşülmediğini belirten Keleş, “Sayın Tugay’ın bu keyfi tutumunu, belediye emekçilerinin iradesini temsil eden ve iş barışının güvencesi olan sendikamızı yok saymak olarak değerlendiriyoruz. Sayın Tugay sendikamızın emekçilerin gasp ettiğiniz hakkı için vermiş olduğu mücadeleyi ekmeğine sahip çıkma mücadelesi olarak değerlendirip sorunun çözülmesi için sendikamızın önerilerine kulaklarınızı tıkamasaydınız, CHP Genel Merkezi’nin bir heyet kurarak 3 Temmuz’da İzmir’e gelmesine hiç gerek yoktu. Buradan bir daha çağrıda bulunuyoruz sorunun çözümü çok basit, emekçilerin el koyduğunuz haklarını verin, toplu sözleşme masasını kurun müzakerelere başlayalım. Sendikamız belediye emekçilerinden aldığı yetki ve örgütlü gücü ile her türlü baskıya ve hak gasplarına karşı mücadele demokratik mücadelesini sürdürecektir” diyerek sözlerini tamamladı. 

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER