SON EKLENENLER

Büro Emekçileri Sendikası: Emekçilerden değil itibardan tasarruf edin

Büro Emekçileri Sendikası üyesi emekçiler kamuda tasarruf paketine İstanbul’da tepki gösterdi. Emekçiler, Bahçelievler Vergi Dairesi önünde açıklama yaptı.
13 Haziran 2024 15:31

Büro Emekçileri Sendikası (BES), 13 Mayıs’ta açıklanan kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin ardından servis haklarının korunması ve azalan istihdamla oluşacak angarya işlere karşı basın açıklaması düzenledi. Açıklamada “yaratılan her krizden sizler daha fazla kar ve servet elde ederek çıktığınız halde, bizlerle nasıl ve hangi koşullarda aynı gemide olduğumuzu sormak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamayı okuyan BES İstanbul 1. Şube yöneticisi Nusret Uçar, alınan tasarruf kararlarının kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının gaspına yol açtığını ve emekli olan kamu emekçileri hariç yeni alımlar yapılmamasının angarya işlerde artışa sebep olduğunu söyledi. Uçar, “Fedakarlığı biz emekçiler değil, gereksiz bir lüks ve şatafat içinde yaşamayı itibar sayanlar yapmalıdır. Kamu kaynakları üzerinden olağan üstü gelir elde edenler, birden fazla yerden maaş, huzur hakkı vb. verilen yandaş partili yönetici ve bürokratların gelirlerinden tasarruf yapılmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Ekonomik kriz süresince finans kurumlarının yüzde 500’ün üzerinde kar ettiğini, şirketlere uygulanan vergi indirimlerini hatırlatan Uçar, “Kur korumalı mevduat sistemiyle Merkez Bankasının 833 milyar lira dolandıranlar fedakârlık yapmalıdır. Rant, faiz, kur korumalı mevduata ve kamu özel iş birliği yoluyla servet aktarılanlardan servet vergisi alınması için vakit kayıp etmeden acil düzenleme yapılmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Emekçiler tasarruf paketine karşı taleplerini şöyle sıraladı:

Başta mücadeleyle elde ettiğimiz servis hakkımıza dokunulmamalı ve servis hakkı olmayan bütün emekçiler için servis imkânı verilmeli, verilemeyen yerlerde emekçilere yol ücreti ödenmesini talep ediyoruz.

İnsan onuruna yaraşır bir ücret ve refah payı verilmesini talep ediyoruz.

Bütün emekçilere 3600 ek gösterge verilmesini ve ek ödemelerin temel ücrete yansıtılması için acil yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz.

Ücretsiz, nitelikli öğlen yemeği verilmesini talep ediyoruz.

Bütün Emekçilere ücretsiz, nitelikli öğlen yemeği ve kira yardımı yapılmasını talep ediyoruz.

Artık bir angaryaya dönüşen iş yoğunluğunun azaltılması ve acil personel alınmasını talep ediyoruz.

İş yerlerimizde ebeveyn hakkı olan kreş ve emzirme odalarının açılmasını talep ediyoruz.

Mülakat haksızlığına son verilmesi ve kurum sınavlarında liyakatin esas alınması için yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. 

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER