SON EKLENENLER

Ege Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçileri iş bıraktı

Ege Üniversitesi Hastanesinde sağlık emekçileri ücret ödemeleri için iki gün iş bıraktı. Emekçiler, “Emeğimizin karşılığını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
22 Mayıs 2025 18:29

Ege Üniversitesi Hastanesinde sağlık emekçileri ücret ödemeleri için mücadeleye devam ediyor. Bir yıldır süren mücadelelerinin devamı olarak 22-23 Mayıs tarihlerinde de iki gün iş bırakan sağlık emekçileri, hastane bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Teşvik ödemelerin adaletsizliği, emsallerinden düşük olması sebebiyle çıkılan iş bırakmada esas olarak ücretlerin insanca yaşanacak seviyeye çıkarılması ve tek kalemde emekliliğe yansıyacak ücret talebi yükseldi.

SES, HEP-SEN, Birlik Sağlık Sen, Genç Sen, Türk Sağlık Sen, Hekim Birliği Sendikalarının oluşturduğu Ege Sağlık Platformu olarak yapılan basın açıklamasında, sendikalar adına Genç Sağlık Sen İş Yeri Temsilcisi Veysel Beyazıt okudu.

"Teşvik ödemelerimiz yetersiz ve adaletsiz"

Beyazıt, "Ege Üniversitesi çalışanları olarak; ağır çalışma koşulları, yetersiz istihdam, aile hayatımıza zarar veren ve sosyal hayatımızı devam ettirmekte zorlayan fazla mesailer, yıllar içerisinde sürekli kaybettiğimiz özlük haklarımız, emeğimize ve ekmeğimize göz dikerek yok edilen teşvik ödemeleriz için yine meydandayız. Bir kez daha sesimizi yükseltiyor ve Ege Üniversitesi Hastanesi çalışanları olarak biz buradayız diyoruz" dedi.

Üniversitedeki finansal yükün çalışanlara yüklenmesine itiraz ettiklerini dile getiren Beyazıt, şunları kaydetti, "Hastanemizin finansal sorunlarının sebebi olmadığımız gibi çözüm noktası da değiliz. Diğer üniversitelerde herkes yüksek teşvikler alırken bizim hakkımızın yerde süründürülmesine itiraz ediyoruz. Kısacası bu ödemeler teşvik değil zulümdür, bunları bize layık görenlerde bu zulme ortak olmamalı" diye konuştu.

"Hakkımızı verilmesini istiyoruz"

Beyazıt, "Biz dün olduğu gibi bugünde aynı performansla çalışıp hizmet üretiyorken, gelirlerimiz düşüyorsa sorumlu biz değil, yönetemeyenlerdir. Hastaneyi mali krizden kurtarmak bizlerden kesinti yapmakla olmaz. Yok fatura kaçağı var, yok hoca sayımız fazla gibi iddialar gerçeği yansıtmıyor. Bahaneler duymak istemiyoruz. Son 1 yılda defalarca bu meydana çıktık. Her iletişim yolunu denedik. Basın açıklamaları yaptık, iş bıraktık. Bizler derdimizi anlattık ama sesimizi duyuramadık. Herkes iyi bilsin ki hakkımızı savunmaktan yine geri durmayacağız. Bizler mücadelenin uzun soluklu olduğunu bilenleriz. Ve asla yılgınlık göstermeyiz. Sizlerde emeğimizi yok saymayın, hakkımızı verilmesini istiyoruz. Taleplerimizi görmezden gelmeyi bırakılsın ve hak edene hakkını teslim edilmesini istiyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. 3'üncü basamak bir hastanede zorlu çalışma koşulları ile çalışıyoruz ve emeğimizin alın terimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

"Hak ettiğimiz teşvik ödemesini alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Yoksulluk sınırı altında kalan ve her kaleminden vergi kesilen parça parça aldıkları ödemelerle geçinemediklerini söyleyen Beyazıt, "Sadaka değil alın terimizin ve emeğimizin karşılığı olan teşvik ödememizi istiyoruz. Diğer şehirlerde üniversite hastanelerinde görev yapan arkadaşlarımıza ayni yönetmelik ile nasıl daha adaletli teşvik verilebiliyorsa aynı ücretleri almayı talep ediyoruz. Bu hastanede hizmeti biz üretiyoruz ve hak ettiğimiz teşvik ödemesini alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye ekledi.  

Sağlık emekçileri açıklamanın ardından "Ek ödeme değil tek ödeme", "İnsanca çalışmak insanca yaşamak istiyoruz", "Sermayeye değil sağlığa bütçe", "Teşvik yoksa hizmet yok" sloganları eşliğinde başhekimlik önüne yürüyüş yaptı. 

 

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER