SON EKLENENLER

Katılım Bankalarının Yaşattığı Mağduriyetlere İlişkin KDK'dan tavsiye kararı

Katılım Bankalarının Yaşattığı Mağduriyetlere İlişkin Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) “Tavsiye Kararı” Çıktı
12 Haziran 2024 15:30

Diyanet-Sen’in, katılım bankalarının yaşattığı mağduriyetlere ilişkin Kamu Denetçiliği Kurumuna yaptığı başvuru sonucu KDK mağduriyetlerin giderilmesi yönünde tavsiye kararı verdi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez ve taşra teşkilatını kapsayan maaş anlaşma ihaleleriyle personel maaşlarının katılım bankaları üzerinden alınmasına yönelik anlaşmalar yapmıştır. Bu anlaşmalar neticesinde ise Başkanlık personeli, maaş ve bankacılık işlerinde bankaların yarattığı çözümsüzlük-problemler neticesinde uygulamada çok ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Kimi zaman sadece maaşların bankamatiklerden çekilmesi bile zul haline gelmiştir. Halende bu ve benzeri sorunlar devam etmektedir.

Gelinen noktada yetkili sendika olmanın bilinci ve sorumluluğu ile sendikamız, özelde üyesinin genelde Başkanlık personelinin yaşadığı bu mağduriyete karşı her türlü hukuki mekanizmayı kullanarak mücadelesine hukuk zemininde devam etmektedir. Sendikamız, söz konusu maaş anlaşma ihalelerinin Başkanlık tarafından Başbakanlık genelgesi ve hukuki düzenlemelere uygun şekilde yapılmasını, maaş anlaşma ihalesine katılan bankaların ülkemiz genelinde teşkilatlanmış olması gerektiğini, rekabete uygun günün ekonomik koşullarını karşılayacak şekilde ve Başkanlık merkez ve taşra teşkilatında görev yapan tüm personelimizin maaş dâhil bütün bankacılık işlemlerinde kolaylık sağlanmasını ve en yüksek faydanın elde edilmesi gerektiğini defaatle vurgulamıştır.

Bu nedenle Sendikamız hukuk müşavirliği tarafından her türlü hukuki mekanizma kullanılarak gerekli görülen bütün müracaatlar yapılmış ve yapılmaktadır. Nitekim son yapılan 29.08.2023 tarihli Banka Maaş Ödemesi İhalesine karşı da Kamu Denetçiliği Kurumuna hem ihalenin iptali hem de mağduriyetlerin giderilmesi için başvuruda bulunulmuştur. Bu başvuru neticesinde 29.08.2023 tarihli Banka Maaş Ödemesi İhalesi iptal edilmemişse de; personelimizin katılım bankalarının yetersiz ve eksik hizmetleri dolayısıyla yaşadığı mağduriyetinin giderilmesi için TAVSİYE kararı vermiştir.

Anılan kararın ilgili kısımları ise

Tavsiye kararının çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak mevcut ve bundan sonraki yapılacak maaş anlaşma ihalelerinde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi, buna uygun ihale yapılması gerektiği artık TAVSİYE kararı ile teyit edilmiştir.

En son yapılan ve sendikamızca, 29.08.2023 tarihli Banka Maaş Ödemesi İhalesi iptali ile idari yargıda davamız devam etmekte olup, buna ilişkin gelişmelerde ayrıca paylaşılacaktır.

 

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER