SON EKLENENLER

DİSK'in çağrısıyla işçiler ve emekliler Saraçhane'de buluştu

"DİSK'in çağrısıyla işçiler ve emekliler Saraçhane'de buluştu: Vergide ve gelirde adalet""
26 Eylül 2024 16:16

DİSK, Mersin ve İzmir’den sonra Büyük İşçi Buluşmaları’nın üçüncüsünü İstanbul’da Saraçhane Meydanı’nda gerçekleştirdi. 25 Eylül Çarşamba günü DİSK’in çağrısıyla  bir araya gelen binlerce işçi Saraçhane Meydanı’nı doldurdu.

İstanbul Büyük İşçi Buluşması’na DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, DİSK YK üyesi Şükret Sevgener ile DİSK İstanbul, Kocaeli ve Trakya Bölge temsilcileri katıldı. Eyleme DİSK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleriyle birlikte çeşitli siyasi partilerin, emek ve meslek örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada yaptığı konuşmada işçi sınıfının artan hayat pahalılığına ve adaletsiz vergi sistemine karşı taleplerini dile getirdi:

“Biz, insanca bir yaşam ve adil bir düzen istiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret, güvenceli bir iş, onurlu bir gelecek istiyoruz. Asgari ücret işçiler için bir sefalet ücreti haline gelmiştir. Bunun sorumlusu, sermayeden yana olan, işçiden yana olmayan bu iktidarın politikalarıdır… Daha fazla vergi toplamak istiyorsanız etrafınıza bakın, kar rekorları kıran şirketlere bakın. Çekin elinizi cebimizden”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun konuşması sık sık “Gelirde adalet, vergide adalet, ülkede adalet” sloganlarıyla kesildi. Çerkezoğlu, adil bir vergi sistemi için mücadele edeceklerini şu sözlerle ifade etti:

“Vergide adalet, gelirde adalet diyoruz. Vergi yükünü emekçilerin sırtına yıkan bu düzene karşı ‘çekin elinizi soframızdan, cebimizden, geleceğimizden’ diyoruz.”

“Bu düzen değişecek!”

Geçim sıkıntısının dayanılmaz hale geldiğini ifade eden Çerkezoğlu, milyonlarca insanın en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini vurguladı:

“Milyonlarca insan elektrik, su faturalarını ödeyemiyor, kira veremiyor. İktidar, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzene sırtını dayamış durumda. Bu meydandan bir kere daha sesleniyoruz: bu düzen değişecek, işçiler kazanacak!”

Çerkezoğlu, işçilerin hem ekonomik hakları hem de onurlu bir yaşam için mücadele ettiklerinin altını çizdi:

“Bu mücadele sadece ekmeğimiz, ücretimiz için değil, geleceğimiz ve onurumuz için bir mücadeledir. Bu mücadeleyi hep birlikte omu omuza büyüteceğiz!”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasını 3 Ekim Perşembe günü Ankara Büyük İşçi Buluşması’na çağrı yaparak sonlandırdı.

İstanbul Büyük İşçi Buluşması, sloganlar ve halaylarla sona erdi.

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER