SON EKLENENLER

Eğitim Sen: Eğitime bütçe, okullara güvenceli istihdam

Okullardaki hijyen sorununun çözülmesi için Denizli ve Edremit’te açıklama yapan Eğitim Sen, eğitime ayrılan bütçenin arttırılmasını ve güvenceli istihdamın sağlanmasını istedi.
26 Eylül 2024 15:59

Eğitim Sen Denizli Şubesi ve Edremit Temsilciği okullardaki hijyen sorununun çözülmesi için yaptığı açıklamalarda eğitime ayrılan bütçenin arttırılmasını ve güvenceli istihdamın sağlanmasını istedi.

Eğitim Sen Denizli Şubesi Candoğan Parkında basın açıklaması yaptı. Basın metnini Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir okudu.

"Okullarda temizlik bir lüks değil, zorunluluktur" diyen Özdemir, "Bir çocuğun sağlıklı bir ortamda eğitim alması, en temel insan haklarından biridir. Fakat hükümet bu sorumluluğu yerine getirmek yerine, geçici ve güvencesiz çözümlerle bizi oyalıyor. Hijyen eksikliği nedeniyle yaşanacak salgın hastalıklar kapıda. Bu, sadece çocuklarımızın bugünüyle değil, çocuklarımızın geleceğiyle de oynamak demektir. Geçici iş gücüyle değil, kadrolu ve güvenceli istihdamla bu sorun çözülebilir" ifadelerini kullandı. Özdemir, eğitime bütçe, okullara güvenceli istihdam için örgütlü mücadele çağrısı yaptı.

“EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ”

Eğitim Sen Edremit Temsilciliği ise Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamada, "Temiz okul istiyoruz, eğitimden tasarruf olmaz” dedi. Açıklamaya Eğitim-İş Sendika üyelerinin yanı sıra Edremit Demokrasi Platformu bileşenleri, Ekmek ve Gül’den kadınlar da destek verdi.

"Tarikata değil, eğitime bütçe”, “Savaşa değil eğitime bütçe”, “Temizlikten tasarruf yapılamaz”, “Susma haykır eğitim haktır”, “Okuluma ödenek eğitime bütçe istiyoruz”, “Yusuf Tekin istifa” sloganlar atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Edremit Baştemsilcisi Bahadır Yıldırım, “Okullarda temizlik bir lüks değil, zorunluluktur! Bir çocuğun sağlıklı bir ortamda eğitim alması, en temel insan haklarından biridir. Fakat bu sorumluluğu yerine getirmek yerine, hükümet geçici ve güvencesiz çözümlerle bizi oyalıyor. Okullarımızda hijyen eksikliği nedeniyle yaşanacak salgın hastalıklar kapıda. Bu, sadece bugünün değil, çocuklarımızın geleceğinin sağlığıyla oynamak demektir. Geçici iş gücüyle değil, kadrolu ve güvenceli istihdamla bu sorun çözülebilir” dedi.

“EĞİTİME BÜTÇE, OKULLARA ÖDENEK”

Çocukların sağlığını ve eğitim hakkı için velilere çağrıda bulunan Yıldırım, “Veliler olarak, bu soruna sessiz kalmamalısınız! Okullarda hijyenin sağlanması, sağlıklı içme suyu ve her çocuğa bir öğün yemek sağlanması öğrencinin en temel hakkıdır. Her gün çocukların karşı karşıya olduğu bu sorunları çözmek için sesimizi yükseltmeliyiz. Geleceğimizi ellerine teslim ettiğimiz çocuklarımızın haklarını birlikte savunmalıyız. Eğitime bütçe, okullara ödenek talebimizi daha güçlü bir şekilde haykırmak için sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Geçici çözümlerle değil, kalıcı politikalarla eğitimi koruyalım” diye konuştu.

Kaynak:haber merkezi

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER