SON EKLENENLER

ÖĞRETİCİ'DEN TEMİZLİK, MÜLAKAT VE MÜFETTİŞ AÇIKLAMASI

BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ TV 5’te katıldığı 4. Güç programında ataması yapılmayan öğretmenler, okullardaki temizlik personeli eksikliği, ücretli öğretmenlik, mülakat ve müfettiş alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ’ nin açıklamaları şu şekilde;
26 Eylül 2024 15:49

EĞİTİMCİ OLMAYANDAN EĞİTİM MÜFETTİŞİ OLMAZ

Milli Eğitim Bakanlığı 50 öğretmenlerden, 50 öğretmenlik dışı alanlardan toplamda 100 Eğitim Müfettişi Yardımcısı alacak. Sorun şu ki; Öğretmenlerden müfettiş yardımcısı olacaklardan 8 yıl tecrübe şartı isterken, öğretmenlikle alakası olmayan bölümlerde tecrübe şartı aramıyor. Benim öğretmenim 23-25 yaşında zor atanıp 8 yıl da görev yaptıktan sonra eğitim müfettiş yardımcısı olacakken iktisat-işletme vb. mezunu mezun olmaz eğitim müfettiş yardımcısı olabilecek.

MÜLAKAT KONULARINDAKİ EKSİKLİKLER

Cumhurbaşkanı seçim öncesi MÜLAKAT KALKACAK sözü vermişken, zamanın Milli Eğitim Bakanı canlı yayında artık MÜLAKAT OLMAYACAK demişken; seçim sonrası yeni Milli Eğitim Bakanı ben farklı yorumladım deyip MÜLAKAT yapamaz! Hayalleri ile oynadığınız kişiler öğretmenler! Mülakat ısrarı nedeniyle 1.5 yıldır ye öğretmen ataması yapılmadı.

Danıştay ilgili dava için zaten geçen hafta Yürütmeyi Durdurma kararı verdi. Yani mülakat sonuçlarının açıklanması için beklemeye gerek yok. Danıştay'ın esastan karar vermesi çok daha uzun zaman alacaktır. Öğretmenlerimiz bir an önce öğrencilerine kavuşmalıdır.

OKULLLARDA TEMİZLİK SORUNU

Okullar başlamadan yeni uygulanacak olan İUP'un (İşgücü Uyum Programı) temizlik personeli sorununu çözmeyeceğini dile getirmiştik. Bu kapsamda 120 bin kişi istihdam edilmek istenmiş başvurular%25'ini dahi geçmemiştir. Milli eğitim bakanı da bugün canlı yayında bunu ifade etmiştir. Hatta bu%25 oranında başvuru yapanların büyük bölümü de günlük 566 TL, aylık 6 bin TL nedeniyle görevi bırakmıştır. Bugün Milli Eğitim Bakanı tam zamanlı 30 bin temizlik personeli istihdam edileceğini açıklamıştır. Keşke ilk başkan sahanın ve paydaşların sesine kulak verseydiniz...

Her şeyin tasarrufu olur ancak EĞİTİMİN TASARRUFU OLMAZ!

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER