SON EKLENENLER

Bayraklı Belediyesi emekçileri eylemlerine devam etme kararı aldı

İzmir Bayraklı Belediyesinde çalışan işçiler, TİS farklarının ödenmemesi nedeniyle başlattıkları eyleme verilen sözlerin de tutulmaması üzerine devam etme kararı aldı.
25 Haziran 2024 20:16

İzmir Bayraklı Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi memurlar, TİS farklarının ödenmemesi üzerine sürdürdükleri eylemlere, belediye başkanının memurlarla görüşmesi ve alacaklarının ödenmesine dair söz vermesi üzerine ara vermişlerdi. Ancak işçiler sorunların çözüme kavuşmaması sonucu bugün belediye önünde yaptıkları açıklamayla eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

Açıklamayı okuyan Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Kadın Sekreteri Sevim Altındağ, "Başkanlık makamında yapılan görüşmede bizlere içerideki alacaklarımızın ödenmesine yönelik verilen sözler üzerine, Bayraklı Belediyesi önündeki eylemlerimize ara vererek 14 Haziran'dan itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesindeki arkadaşlarımızın eylemleriyle dayanışmaya giderek onlara destek olduk" dedi.

Bayram dönüşü de İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemlere katılarak dayanışmalarını gösterdiklerini söyleyen Altındağ, "Ancak bizim çözüme yönelik atmış olduğumuz adımlara karşı işveren, geçmiş toplu sözleşmeden kaynaklanan alacaklarımızın yarısının ödenmemiş olması ve bunun bordrolara yansıtılarak gaspına yönelik harekete geçilmesi, çalışanlara yönelik baskı kurulmaya çalışılması karşısındaki tutumumuz değişmiştir" dedi.

"25 HAZİRAN TARİHİ İTİBARIYLA EYLEMLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR"

Konuyla ilgili üyelerle geniş katılımlı bir toplantı düzenlediklerini söyleyen Altındağ, "Üyelerimizin de öneri ve iradesi ile meşru ve demokratik hak arayışlarımızın yeniden başlamasına karar verilmiş olup, 25 Haziran tarihi itibarıyla belediye binası önündeki eylemlerimize yeniden başlanmıştır" dedi.

Son olarak Altındağ, "Buradan belediye yönetimlerine ve İzmir kamuoyuna sesleniyoruz. Sendikal hak ve özgürlüklerimize düşman, hak, hukuk ve adaletle sorunlu yerel yönetimler istemiyoruz. Her tür keyfi tavır ve tutuma itiraz ediyor, başta iş yaşamı olmak üzere her yerde demokrasiyi savunuyoruz, savunmaya da devam edeceğiz" diyerek açıklamayı sonlandırdı.

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER