SON EKLENENLER

Cemil Tugay’dan kamu emekçilerine tehdit: TİS imzalanmazsa haklar sıfırlanır

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, kamu emekçilerini toplu sözleşme imzalanmazsa haklarının sıfırlanmasıyla tehdit etti.
26 Haziran 2024 20:27

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, basın yayın şube müdürlüğü aracılığıyla aktardığı mesajda kamu emekçilerini “yasal sınır dahilinde toplu sözleşme imzalanmaması halinde kazanılmış hakların sıfırlanması” ile tehdit etti. Sosyal denge tazminatlarının yasal sınırlar içerisinde kalması konusunda zorlayıcı hükümlerin bulunduğunu aktaran Tugay, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yetkili sendikanın yasal sınırlar içinde kalan bir sözleşmeyi imzalamaması halinde, ortada bir sözleşme olmamasından dolayı, mevcut sosyal denge tazminatı ödemesi de yasal dayanaktan yoksun kalmaktadır”. Yetkili sendika Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube yönetimi ise, Tugay’ın mesajına ilişkin Evrensel’e konuştu.

"BAŞKAN ULUSLARARASI HUKUKU TANIMAMAKTADIR"

Yayınlanan mesaja ilişkin konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “Çeşitli uluslarası  sözleşmelerle ve ILO sözleşmesiyle başkana hukuki dayanaklarımızı sunduk. Bu açıklama en hafif tabiriyle AKP’nin yasakçı ve gerici yasalarına sığınmaktır. Başkan Tugay uluslararası hukuku tanımamaktadır. Bu sebeple Başkan Tugay’ı AKP’nin çıkardığı gerici yasalara değil, uluslararası hukuka uymaya davet ediyoruz” diye konuştu.

"YOKSULLUK SINIRININ ALTINDAKİ EMEKÇİLERİ AÇLIK SINIRI İLE TEHDİT EDİYORLAR"

Açıklamaya ilişkin değerlendirmeleriyle devam eden Keleş, “Yapılan açıklama hem bu eylemlerden korkan, hem de eylemleri sönümlendirmeyi amaçlayan bir tutuma sahip. Tek amacı emekçileri var olan 7 bin liralık ödemeyle de tehdit etmektir. ‘Yoksulluk sınırının altında çalışmak istemiyoruz’ diyen emekçileri açlık sınırına çekmek ve açlık sınırıyla tehdit etmek istemektedir” diye konuştu. Öte yandan zimmet ve kamu zararı iddialarına ilişkin konuşan Keleş, “Bu bir kamu zararı değildir. Kamunun malını ve parasını israf kaynaklarına aktarmak değildir. Burada bir pazarlık masası var. Emekçilerin ürettiği hizmet karşılığında haklı talepleri var. Sayın Tugay ilk defa başkanlık yapıyormuş gibi davranıyor. Karşıyaka’da 5 yıl boyunca yasal sınırın üstünde sözleşme imzalayan başkan bugün taleplerin üstünden atlamaktadır” ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜR TİS YAPMA CESARETİNİZ YOKSA İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ"

Son olarak Tugay’ın partisinin politikasıyla da tezat gittiğini vurgulayan Keleş, “CHP emekli mitingi yaparken, daha önce sendikamızla birlikte yasal sınıra karşı CHP’li vekillerin katılımıyla ortak eylem yapmışken, Cemil Bey nasıl bir CHP’li belediye başkanıdır merak ediyoruz. Kendisi alenen kazanılmış haklarımıza el koymaktadır. Seçimden önce gerçekleştirdiği ziyarette emekçilere daha kazanımlı, daha ileri toplu sözleşme sözü veren Başkan SDT’lerin yasal sınırın üstünde olduğunu bilmiyor muydu? Bu en hafif tabiriyle emekçileri kandırmaktır. Buradan sizin aracılığınızla sesleniyoruz: Eğer başkanın emekçilerle birlikte özgür bir toplu sözleşme yapmaya cesareti yoksa büyükşehir başkanlığını bırakmaya davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

EVRENSEL

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER