SON EKLENENLER

EBS, Eğitim Çalışanlarının Sorun ve Beklentilerini Bakan Tekin'e iletti

EBS, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere eğitim sendikalarının yöneticileriyle yaptığı toplantıya katıldı. Genel Sekreter Talat Yavuz’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda, eğitim çalışanlarının sorunları ve beklentileri Bakan Tekin’e iletildi.
25 Haziran 2024 21:24

EBS tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Toplu sözleşme masasına, KİK ve KPDK’ya taşıdığımız sorunların ve taleplerin yanında, Öğretmenlik Meslek Kanunu, mülakat, aile birliği, ikinci il dışı tayin, sıra tayini uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi, sürelerin hesabında 31 Aralık tarihinin esas alınması, alan değişikliği, disiplin affı, ek ders ücretlerinin artırılması gibi eğitim çalışanlarının ivedilikle çözüm beklediği sorunları bir kez daha dile getirdik. 

İl ve ilçe millî eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, araştırmacı ve uzman kadrolarında bulunan eğitim yöneticilerinin ve müfettişlerin de meslek kanunu kapsamına alınması gerektiğinin altını çizdik. Uzman ve başöğretmenlik sürelerinin söz verildiği gibi beş ve on yıla indirilmesini, ek ders ücretlerinde artış yapılmasını, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı yaptırım uygulanması ve hukuki destek verilmesi isteklerimizi yineledik. 

Öğretmen alımında, mülakat yerine KPSS puanının esas alınmasını, kurulması öngörülen akademi ile artık son kez yapılacak mülakatlarda önceden olduğu gibi yuvarlama yapılmasını talep ettik. 

Kadroya geçen öğretmenlerin aile birliğinin sağlanmasının hayati öneme sahip olduğunu, yetersiz kontenjandan dolayı ikinci il dışı tayin hakkının verilmesinin, kariyer basamaklarında yükselmeye engel olması nedeniyle disiplin affının önemini ifade ettik. 

Dört saat boyunca konuşmaları dinleyen, notlar alan Bakan Yusuf Tekin, ifade edilen birçok konunun zaten gündemlerinde olduğunu, ikinci il dışı tayin için çalışma başlattıklarını, il içi tayinlerde sıranın işletileceğini, aile birliğinin sağlanması konusunda şimdilik öğretmen açığının olduğu illerde çözüm üretilebildiğini, meslek kanunu sürecinin devam ettiğini dile getirdi. 

Eğitim çalışanlarının problemlerinin çözümü, taleplerinin dile getirilmesi ve kazanıma dönüştürülmesi mücadelemizi, yetkili sendika olmanın sorumluluğu ile sürdürecek, sorunların takipçisi, çözümün adresi olmaya devam edeceğiz. 

Bu tür buluşmalar, bakanlık ve sendikalar açısından kıymetlidir. Eğitim çalışanlarının sorunlarının dile getirilmesi ve bu sorunların çözümü için önemli bir diyalog zemini oluşturan Bakan Tekin’e teşekkür ediyor, bu toplantıların devamını diliyoruz.  

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER