SON EKLENENLER

YILDIZ: Gelir dağılımında adalet sağlanmak zorunda

Teşkilat ziyaretleri ve sendikal temaslar kapsamında il ziyaretleri gerçekleştiren Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Hatay teşkilatıyla bir araya geldi.
25 Haziran 2024 20:23

Hatay Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen il divan programına Genel Başkan Yıldız'ın yanı sıra, İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Urhan, Şube Başkanı Hüseyin Kahraman’ın şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, üyeler ve davetliler katıldı.

Genel Başkan Yıldız, " Ülkemizin nereden nereye geldiğinin bilincindeyiz. Diyanet-Sen Ülkesine Sevdalı, İyiliklere Karşı Vefalı Bir Teşkilattır. Sendikal açıdan mücadelemizle yıllar içinde çok ciddi kazanımlar elde ettik. Bazı öfkelerimiz, kızgınlıklarımız olabilir. Bu doğaldır. Kimse de yadırgamamalı. Diyanet-Sen ailesi olarak durduğumuz yeri biliyoruz. Ülkemizin en güçlü emek hareketi olarak; memleketimizin, ülkemizin derdinde, ekmeğimizin, emeğimizin peşindeyiz " dedi. Yıldız, “Din grevlileri ve kamu çalışanları arasında gelir adaleti yok. Gelir dağılımında adalet sağlanmak zorunda; Memur kesimi olarak gelir dağılımında adalet sağlanmalı, seyyanen zam verilmeli, unvan ve sorumluluğa uygun maaş skalası yeniden gözden geçirilmeli demeye devam edeceğiz. Çünkü biz alnımızın terini, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz din görevlilerinin emekçisiyiz. Başkasının hakkı bize verilsin demiyoruz ama bize verilmesi gereken de bir an önce verilsin diyoruz.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız sendikal gücün önemine de dikkat çekerek “Ne kadar büyük ve güçlü bir sendika olursak, millet iradesini, demokrasiyi o kadar güçlü tutabiliriz. Küresel adalet ve barış talebimizi de küresel zulüm ve sömürüye karşı o kadar güçlü haykırabiliriz. Medeniyet mirasımızın, kültürümüz istişareyi her zaman öncelemiştir. Sizlerin fikirlerini ve önerilerini son derece önemsiyoruz. Her bir üyemizin düşüncesi bizim için ayrı ayrı çok kıymetlidir. Diyanet-Sen’in yeni yol haritasını sizlerin fikirleri ve önerileri oluşturacak. Biz geçmişimizle geleceğimiz arasındaki dengeyi başarılı bir şekilde inşa etmek durumundayız. Geçmişimizle gelecek arasında denge kurmalıyız. İslam dünyası olarak bize düşen görev kendi kültür ve medeniyetimizin asli kaynaklarına, insanlığın bütün ilmi ve felsefi birikimlerine kendimizi açarak topyekûn bir yeniden inşa sürecine girmektir. Ancak bu yolla kalkınabilir, etkinliğimizi artıracak mekanizmalar geliştirebiliriz.” İfadelerine ver verdi.

Genel Başkan Yıldız Hatay’da: İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Okur ve Memur-Sen İl Temsilcisi İsmail Baytakdar’ıda ziyaret ederek temaslarını noktaladı. 

SENDİKA BÜLTENİ

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER